Veteranbilauktion

Sæt krydderi på din weekend ved at tage en smuttur til et af Campens auktionshuse og overvær en ægte auktion. Har du interesse i antikviteter, veteranbiler eller vil du bare gerne undersøge mulighederne for at gøre et godt og spændende køb, er en auktion måske noget for dig? Der er nemlig mange gode fordele ved at købe en veteranbil, for ikke alene er det smukke og klassiske biler, der er også økonomiske goder at hente.

Veteranbiler

Der findes en lang række forskellige betegnelser for biler af forskellige aldre og stilarter. De ældre biler har deres helt egen kategori, også når det kommer til auktioner. De 'yngste' biler er de såkaldte klassiske biler, der aldersmæssigt ligger mellem 25 og 34 år. Er der tale om veteranbiler skal alderen være over 30 år hos FDM, mens mange entusiaster mener, at alderen skal ligge på 35+ Er du interesseret i at købe en veteranbil er der altid gode muligheder for at finde biler i rigtig god stand på en auktion. Du får en bil, der er vurderet og gennemtjekket af en professionel, så der ikke venter nogen grimme overraskelser, når hammeren er faldet. Det er værd at huske på, at som regel er meget billige i vægtafgift men samtidig kun må bruges til privatkørsel og kun lejlighedsvis. Det er derfor også værd at notere sig, at visse forsikringsselskaber kun vil forsikre denne kategori af biler til sommerkørsel med kilometerbegrænsning og regler for opbevaring. Men leder du efter en bil, fordi du er samler eller der er en bestemt model, der vækker fantastiske minder fra din ungdom, så er der ingen grund til ikke at finde din drømmeveteranbil på en auktion hos Campen. Er du interesseret i veteranbiler er der altid mulighed for at besøge auktionshuset før en auktion og se de udbudte biler. Det kan være en rigtig spændende oplevelse. På hjemmesiden hos Campen kan du altid se, hvor og hvornår den næste auktion over veteranbiler bliver afholdt, så du kan tilpasse dit skema og planlægge en tur derned.

Auktioner

Der findes to former for auktioner, nemlig den almindelige auktion, hvor folk møder op på lokation og byder på de forskellige ting, der er udbudt. Den, der kommer med det højeste bud, får tingen med hjem. Meget simpelt. I nogen tilfælde vil der være folk, der byder med over telefonen eller nettet. Det kræver selvfølgelig, at auktionskataloget er tilgængeligt online. Den anden, og hurtigt voksende, form for auktioner er online auktioner, der ofte løber længere og kun er tilgængelige via auktionshusets hjemmeside. Ved den slags auktioner har du altså mulighed for at byde på biler i hele landet, lige meget, hvor du selv sidder. Køber du via en online auktion er du samtidig sikker på, at du får en bil, der lever fuldt op til salgsteksten og er i præcis den stand du er blevet lovet. Er bilen endda nysynet kan du glæde dig over, at en veteranbil ikke, som en normal bil, skal synes hvert andet år, men du i stedet har hele otte år at nyde den i, før den skal omkring et syn igen