Valget af dæk og fælge er vigtigt

Mange danskere er afhængige af at have en bil til rådighed til hverdag. Det kan være af mange forskellige årsager, men hos de flest så er det for at få hverdagen til at hænge sammen. Derfor ønsker man ligeledes at få en god køreoplevelse hver gang, alt dette starter ved ens valg af dæk og fælge.

Dæk og fælge

Hvis man skal ud og investere i en ny bil eller blot investere i nye dæk, så er alfa omega, at man ved, at dæk ikke bare er dæk. Det er som, så mange andre ting i ens hverdag, et produkt, der findes i et hav af forskellige kvaliteter. Man skal derfor ikke lade sig stille tilfreds med det første og det billigst. Hvis man gør dette, så vil man med sikkerhed ikke opleve en øget køreoplevelse. Dertil hænger det ligeledes sammen med, hvilken bil man har. Her er det vigtigt, at man kigger på, hvilke dæk som er de bedst anvendelige til ens egen bil. Dette kan man med fordel søge rådgivning omkring hos specialister eller andre forhandlere. Hvis man er yderligere i tvivl omkring sine dæk og fælge, så kan man nyde fordel af internettets mange goder. Her er der muligheden for at parre sin egen bil op med ens øvrige køreforhold. På denne måde får man et kvalificeret og pålideligt udbud af dæk og fælge, som passer til ens bil.  

Helårsdæk eller ej

Der har siden lanceringen af de såkaldte helårsdæk været en del snak og undersøgelser omkring disse. Fordelene ved helårsdæk er, at det tydeligt er den økonomiske løsning, da man kun skal investere i ét enkelt par dæk. Dog er der mange forhandlere, som udtaler sig kritisk omkring helårsdæk, samt at det er et kompromis. Sommerdæk er fremstillet til brug om sommer, hvilket vil give forbedret køreoplevelser i denne periode af året. Modsat er vinterdæk fremstillet til brug i de kolde og til tider snefyldte måneder. Der anbefales, for alle som kører i hele vinterperioden, at man monterer vinterdæk. På denne måde er man på forkant med sikkerheden for en selv og ens medtrafikanter. En detalje, som er værd at bide mærke i, er at man ofte sætter pris og kvalitet i sammenhæng med hinanden. Derfor er helårsdækkene også af et langt lavere prisleje, men man går også på kompromis med kvaliteten og i visse tilfælde sikkerheden.  

De rigtige fælge

Der er to hovedtyper af fælge, nemlig alufælge og stålfælge. For nogle år tilbage så var de mest almindelige fælge stålfælge. Dette er dog ved at ændre sig. Flere bilproducenter monterer som standard nu alufælge på diverse biler. Der er flere grunde til dette, blandt følgende fordele
  • Reduceret vægt
  • Bedre acceleration
  • Øget køreegenskaber
  • Væsentlig stærke af materiale end stålfælge
Det er for nogle en principsag eller en præference, om man vælger stålfælge eller alufælge. Der er dog set en øget interesse for alufælge end tidligere. Dertil også grundet at det er et væsentlig mere bæredygtigt valg, hvilket flere og flere bilejere er mere koncentreret og optaget af end tidligere.