Undgå, at din vandhane drypper pengene væk

Om det er bilen, cyklen eller noget helt tredje, der er i stykker, så er det noget, der kan få de fleste i dårligt humør. Ofte lader du det måske være og skynder dig videre med dine øvrige gøremål, for hvad er mere spild af tid end at bruge al sin gode energi på at være irriteret over den bil, der holder punkteret i garagen. Skaderne rammer os alle. Det gælder, uanset om det er på vores køretøj eller vores nyindkøbte sofa, som man i øvrigt har smidt bunker af penge efter. Men det kan spare dig for mange penge, at få tingene fikset med det samme.  

Lad ikke din vandhane ruinere dig

Når det kommer til boligen, er en af de mest typiske skader en utæt vandhane. Men heldigvis er det nemt og billigt at skifte pakninger, når dit armatur drypper. Er du så uheldig, at du døjer med en dryppende vandhane, og er du ved at blive godt og grundigt træt af lyden af dråberne, der kontinuerligt rammer håndvaskens bund? Så slipper du formentlig nemt, da det højst sandsynligt bare er pakningen, der trænger til at blive udskiftet. Med de helt rigtige reservedele til dit armatur kan det holde mange år ud i fremtiden. Desuden undgår du at skulle bøvle med at skifte dem igen indenfor nærmeste fremtid. Med de rigtige reservedele kan du nemt udskifte de gamle reservedele med nye. Se mere her. Det kan blive en dyr omgang, hvis hjemmets vandhaner står og drypper. Men mange er ikke klar over, at det bliver meget dyrt på vandregningen, hvis dit armatur står og drypper, og bliver derfor ofte yderst chokerede, når regningen tjekker ind i indbakken.   Måske det her kommer som en overraskelse for dig. I løbet af et år kan helt op til 100.000 liter vand dryppe ud af din vandhane, hvis den ikke holder tæt. Og det kan ende med at koste dig op til 6.300 kr. om året, hvis du ikke reparerer eller udskifter vandhanen.  

Så meget koster en dryppende vandhane

Hvor meget en vandhane, der drypper, koster er selvfølgelig afhængig af, hvor meget den drypper.
  • Langsomt dryp (cirka én dråbe per sekund) svarer til 20 liter i døgnet og op mod 7 m3 årligt. I dette tilfælde vil din dryppende vandhane koste dig omkring 500 kroner årligt.
  • Hvis din dryppende vandhane drypper hurtigt, svarer det til op mod 80 liter vand i døgnet og op til 30 m3 årligt. Det svarer til en udgift på cirka 1.800 kroner årligt.
  • Løber din vandhane med en tynd stråle, spilder du 275 liter vand i døgnet, hvilket svarer til 100 m3 årligt. Det betyder, at din vandregning stiger med 6.300 kroner årligt udelukkende grundet en utæt vandhane.
Du kan selv reparere din vandhane ved at skifte dens pakning. Det koster kun omkring 25 kroner for en ny pakning, hvilket er lidt mere overkommeligt beløb for de fleste. Sørg blot for at købe en, der passer til din vandhane. For fremtiden bør du tjekke alle boligens armaturer mindst en gang om året, og skifte pakninger eller kartuche på de armaturer der drypper.