Det er egentlig ikke så meget en nyhed, som det er praktisk. Trådløs opladning gør bare livet lidt nemmere, og er ikke nødvendigvis meget langsommere end kablet opladning.
Din telefon er ved at løbe tør for strøm, og du bliver nødt til at lade den op, hvis du også vil kunne bruge den i morgen. Et scenarie, der er hverdagskost for alle med en mobiltelefon. Et andet scenarie er, at man i samme forbindelse leder efter opladeren, som måske har været med hos familien eller på arbejdet.
Men det behøver ikke at være sådan. I hvert fald ikke, hvis man investerer i en
trådløs oplader til hjemmet. En stationær trådløs pad på sengebordet vil løse problemet med manglende ledninger. Stort set alle producenter af smartphones integrerer trådløs teknologi af typen Qi i deres mobiltelefoner, og det kan sagtens være praktisk at hoppe med på bølgen.
Da teknologien har været fremme i nogle år, kan mængden af produkter synes uoverskuelig, men så længe Qi-teknogien er tilstede i opladeren, er man som udgangspunkt altid på den sikre side.
Alt efter mobiltelefon og type af oplader, findes der også muligheder for at vælge hurtig trådløs opladning. Den mulighed har været fremme siden 2016, hvor især Samsungs Fast Wireless Charging blev lanceret til Samsungs Galaxy 7-telefoner. iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X er de første Apple-mobiler, der tillader den hurtigere trådløse opladning, efter funktionen blev tilføjet med iOS 11.2.
Ledningsfri opladning i bilen
Tilbringer du mere eller mindre tid i bilen, kender du sikkert til nødvendigheden af at koble mobilen til strøm, ved først at sætte til en adapter i cigartænderen, og siden tilføje en ledning, som har det med at danse vals med gearstangen. Du kan med lethed gøre mobilen til en integreret del af bilen uden dette problem. Der findes nemlig også masser af muligheder for trådløst at lade telefonen op i bilen - uden at kæmpe med ledninger.
Både til små og store objekter
Teknologien er som sådan ikke ny. Vi kender den fra vores elektriske tandbørster, når vi efter endt rengøring af tænderne, sætter den tilbage i standeren. Denne danner et magnetisk felt, som en spole i selve tandbørsten så omdanner til strøm. Princippet er også kendt fra induktionskogeplader, og naturligvis også fra smartwatches, som samlet set skabte et højere salg i 2017 end tidligere år.
Teknologien, i en afart der benytter magnetisk resonans, kan også bruges til at oplade større objekter, som selve bilen. I Sydkorea har man i en årrække benyttet teknikken til at oplade elektriske busser, og i Sverige er teknikken i perioden 2015-2016
blevet afprøvet på elbiler uden nogle større kvababbelser.
I fremtiden kunne det være normalt, at bilen bliver opladet, mens man kører. Det kan lade sig gøre, hvis det magnetiske felt strømmer op fra vejen.