Toyota Auris – en værdig efterfølger

I 2007 kom der en ny bil på markedet fra den japanske gigant Toyoya. Det var en model, der havde en meget stor opgave foran sig. En opgave, som ingen andre ville have vovet at påtage sig. Toyota Auris var bilen, der rullede ud fra fabrikkerne og den opgave? Afløs Toyota Corolla, verdens til dato mest solgte bil. Det er jo nok til at give enhver kuldegysninger og en følelse af ærefrygt. Hvilken hybris er det ikke at tro, at man kan erstattet noget så karakteristisk som en Toyota Corolla, men ikke desto mindre er det, hvad de gjorde med Toyota Auris. Man kan sige meget, men japanerne gør ikke noget halvt, og Auris er da også en fremragende bil.  

Overraskende megen køreglæde

En bil som Toyota Auris er ikke en bil, der ligefrem skriger af rå muskelkraft og power, men alligevel giver den beskedne motor et overraskende skub. Dette skylden at den er turboladet, men ikke desto mindre er det sjovt og en behagelig overraskelse. Som man forventer af en Toyota, så er Auris behagelig og rar at køre. Der er ingen ubehagelige overraskelser og den ligger dejligt på vejen. Til gengæld er man knap så glad, når man sætter sig in i bilen. I hvert fald hvis man hører til de lidt større borgere. Der er ikke vanvittigt megen plads inde i bilen, hvilket måske ikke betyder så meget herhjemme i Danmark. Men hvis Toyota vil have succes på f.eks. det engelske eller amerikanske marked, så er der mange der kan få lidt svært ved at sidde komfortabelt. Men det er småting, medmindre man er meget krævende.  

Dejlig hybrid fra Toyota

Det er klart at Toyota har valgt at smide hybridkortet. Det er blevet mere og mere populært at købe hybrider, og hvis en bil skal erstatte Corolla, så skal man nå ud til så mange kunder som overhovedet muligt. Toyota Auris er derfor også tilgængelig som hybrid, og det klarer den ganske glimrende. Det er naturligvis lidt anderledes at køre en hybridbil, men faktisk klarer Toyota Auris det rigtigt godt. Det er en udsøgt fornøjelse, at kunne køre næsten 30 km pr. liter, så vi kan godt regne med, at der langsomt vil komme flere og flere Toyota Auris hybridmodeller på gaden. Alt i alt er Toyota Auris en skøn bil, der virker som en værdig om end lidt kostbar efterfølger for Toyota Corolla.