Tid til ny bil?

Er den gamle bil ved at stille hjulene? Så kan det være på tide at købe en ny. Det kan trods alt også være man blot er blevet træt af den gamle vogn der hakker mellem gearskifte. Vi har samlet en guide over hvorfor du burde overveje en ny bil, hertil hvordan det kan være billigere.

Mange gode grunde til at købe en ny bil

Der kan være rigtig mange gode grunde til at købe en ny bil. Det kan bl.a. være familieforøgelse, men det kan også være for ro i maven i forhold til man eftersøger en mere pålidelig- eller billigere bil. Men det kan naturligvis også være fordi bilen er ved at stille hjulene og give op.

Ældre biler er dyrere i drift

Det er ingen hemmelighed, at biler der har en del flere år på bagen, er en del dyrere i drift.

Grøn ejerafgift og brændstofforbrug

Et godt eksempel kan være den klassiske Volkswagen Polo, det er en af de klare favoritter blandt danskerne, når der skal vælges bil. De kan nemlig holde til meget og er lavet på Tysk velfungerende mekanik. Besparelsen ved køb af ny Polo og gammel Polo er meget stor.

Polo fra 1998

En VW polo 1,6 fra årgang 1998, koster hele 5580 kroner i grøn ejerafgift om året. Du skal altså med andre ord indsætte omkring 500 kroner hver måned, i dit budget blot til ejerafgiften. Hertil er bilen opgivet til 11,6 km/l. Et meget urealistisk tal i praksis. Kigger man til gengæld på poloens 20 år nyere udgave, så får man nemlig en bil som er markant billigere i drift.

Polo fra 2018

En VW polo 1.0 TSI fra årgang 2018 kan man nemlig eje, for den lave sum af kun 1080 kroner om året. Den koster altså hele 5 gange så lidt, som den gamle polo. Hertil køre den 22,7 km/l, hvilket altså er næsten dobbelt så meget som den gamle polo kører. Man kan altså for under 100 kroner om måneden få betalt sin grøn ejerafgift. Hertil køre den gennemsnitlige dansker mellem 10-20000 km om året. Tager man udgangspunkt i 15.000 km, så bruger den gamle polo 1293 liter benzin om året. Den nyere lille bror bruger derimod kun 660,8 liter benzin om året. Dette er om året en besparelse på ca. 6000 kroner på benzin.

Udstyr & Komfort

En nyere bil giver ultimativ komfort. Når man skifter fra en gammel- til en ny bil, får man næsten et chok. Selve udstyrsniveauet er på et helt andet niveau, man kan se kvaliteten og tiden der bliver lagt i de nyere biler. Hertil er man ikke i tvivl om, at man sidder bedst i en ny bil. Selve udstyret er meget fornyet, det betyder at det muligt at få alt fra adaptiv fartpilot, til multifunktionsrat og multimediaskærm, altså ting som slet ikke var opfundet da forgængerne blev bygget.

Ny bil - pålidelig bil

Står du og er blevet træt af din gamle bil hele tiden går i stykker, så kan du med fordel kigge efter noget nyere. Det er nemlig meget normalt at en bil der er ældre, kræver markant mere mekanisk kærlighed. De er nemlig blevet udsat for en del igennem årene. Hertil er bilerne ikke bygget med samme teknologi som vi i dag har bygget til bilindustrien. I dag er kravene, for en bil kan komme igennem inspektion også markant højere. De høje krav er uden tvivl kommet køberne til gode da det betyder bilproducenterne er tvunget til at levere et markant bedre resultat.

Pris

Den store udfordring ligger naturligvis i, at en ny bil er markant dyrere at købe hos forhandleren. Hvis man dog skal have en gammel bil i lige så mange år som en ny, kan prisen blive modregnet ved de høje vedligeholdsels priser. Hvis man tager Polo eksemplet, sparer man altså omkring 10.000 kroner om året, hvilket i løbet af årene modregner prisen. Hertil får man også markant højere komfort. Hvis prisen overstiger budgettet, kan man med fordel optage et billån, med et billån kan du med fordel få et tilskud til din nye drømmebil.