Smarte tips til at spare på benzinen

Person Holding Gasoline Nozzle   Dette er sponsoreret indhold Benzinforbruget herhjemme er både enormt skadeligt for jordens klima, og derudover er det også en af de områder, som vi bruger rigtig mange penge på. Der er dog forskellige effektive metoder, til hvordan man let kan spare en god portion penge på benzinforbruget hver måned. På den måde hjælper man både sin egen families økonomi, og man gør kloden en tjeneste. I artiklen herunder gives nogle gode råd, til hvad der skal til for at minimere ens benzinforbrug.

Find de billigste tankstationer

Har man en god opsparing liggende, der venter på at blive investeret i noget smart, kan man med fordel opsøge hjælp til at investere dem. Ligesom det er et klogt valg at investere sin opsparing i noget givende, er det også en god investering at finde og tanke det billigste benzin. Tankstationer rundt omkring i landet svinger generelt meget i deres benzinpriser. Det afhænger både af hvor tankstationen er placeret, og hvornår på dagen man besøger den. Man bør generelt tanke om aftenen eller om morgenen før klokken 10, og derudover bør man undgå tankstationerne langs motorvejene. Derimod er det klogt at tanke i de områder, hvor der er flere tankstationer til at presse hinandens priser ned. Man kan også downloade en app, der kan guide en, til hvor den billigste benzin kan findes tæt på en. 

Ændr kørevanerne og spar mange penge

Med relativt få justeringer i ens kørevaner, kan man meget let spare en hel del penge. Ved at blive ved de 110 kilometer i timen, selvom man må køre 130, kan der spares meget brændstof. Man bør derfor også undgå unødvendige overhalinger, da det sparer på brændstoffet at holde en stabil hastighed. Ligeledes bruger alt elektronik i bilen brændstof. Derfor bør man slukke el-bagruden, klimaanlægget og sædevarmerne, når der ikke er behov for dem. Rent køreteknisk kan man gøre sig klogt i altid at køre i det højest mulige gear, da lavere omdrejninger er med til at spare brændstof. Man bør også holde en god afstand til bilen foran. Både for sikkerhedens skyld, men det gør også, at man kan køre mere glidende i trafikken og undgår derfor hårde opbremsninger, der også påvirker benzinforbruget. Generelt bør man undgå både hårde opbremsninger og hurtige accelerationer, hvis man vil spare på benzinen. 

Den lette løsning er at købe grønt

Hvis man synes, det lyder alt for besværligt at vende sig af med sine gamle kørevaner, kan man tage en lettere løsning. At købe en grøn bil. Elbiler er selvfølgelig de mest klimavenlige, men der findes også hybridbiler, dieselbiler, og benzinbiler der kører meget langt på literen. De er alle mere brændstofbesparende end en normal benzinbil. Hvis man stadig helst vil have en benzinbil, kan man gå efter en med nogle specifikke kvaliteter. Som sagt kan man få benzinbiler, der kører rigtig langt på literen. Man kan også få biler med motorvarmere, der sparer på benzinen, og de fleste biler i dag kommer også med en stop-start funktion, der gør, at bilen ikke bruger benzin på at holde i tomgang.