Overvejer du at sælge din bil til skrot? Læs med her

# Sponsoreret

Hvis din bil synger på sidste vers, kan det være en idé at få den skrottet. Så bliver de dele, der stadig har værdi, genanvendt, og du får penge for denne sidste værdi i bilen. Læs med her, hvis du overvejer at få din bil skrottet.

Det skal du overveje, inden du sælger din bil til skrot

Før du sælger din bil til skrot, er det vigtigt at overveje flere ting. Det er vigtigt, at du overvejer, om du er helt sikker på, at en skrotning vil være næste skridt for din bil. I nogle tilfælde kan selv meget gamle biler stadig have nogle år i sig, hvis de kommer i hænderne på de rette mekanikere. Tag eventuelt en uforpligtende snak med en forhandler. Så kan du få et indblik i, om du kan sælge den på almindelig vis, eller om den skal sælges til skrot, og hvad den eventuelle skrotpræmie ville lyde på. Du skal også være opmærksom på, at hvis du sælger din bil til skrot, så skal du følge nogle love og regler. Der findes forskellige administrative procedurer, som du skal overholde for at sikre, at salget af din bil til skrot bliver behandlet korrekt.

Hvornår skal bilen skrottes?

Det er forskelligt fra land til land, hvornår man skal skrotte sin bil. I Danmark har man mulighed for at beholde sin bil, så længe den stadig kører og ikke udgør en fare for miljøet. Dog kan det være nødvendigt at skrotte sin bil, hvis den er ældre end 20 år eller har kørt mere end 200.000 kilometer. Derudover kan det også være nødvendigt at skrotte sin bil, hvis den ikke overholder de gældende miljøkrav i Danmark. Endelig kan det også være den mest økonomiske løsning, hvis du ikke kan videresælge din bil, da skrotning af bilen vil garantere dig en sum penge for de dele, der stadig har værdi.

Sådan kan du få skrottet din bil

Hvis du har en bil, som du gerne vil skrotte, så er der flere forskellige måder at gøre det på. Du kan tage kontakt til en brugtvognsforhandler, hvor du kan få en vurdering af, om de vil enten købe din bil med henblik på skrotning, eller om de måske stadig ser et potentiale i videresalg. Derudover kan du kontakte din lokale kommune for at høre om de tilbyder skrotning af biler. Dog er du ofte garanteret en højere pris for din brugte bil, hvis du henvender dig til en brugtvognsforhandler. Hos ViKøberBiler.dk garanterer de eksempelvis et minimumsbeløb på 3500 kroner imod de 2200 kroner, som staten tilbyder.