Sådan undgår du utroværdige bilforhandlere

Et bilkøb er en stor beslutning for biler er generelt dyre i Danmark. Der kan være mange penge at spare, hvis man køber en bil brugt, men samtidig er det nemt at blive utryg, når man hører om utroværdige bilforhandlere, som snyder deres kunder. Der findes heldigvis mange dygtige og ærlige bilforhandlere i Danmark, men man kan også være uheld at støde på ét af de rådne æbler i kurven. Det kan nemt blive en dyr oplevelse, hvis man køber bil af den forkerte, så der er god grund til at undgå de utroværdige bilforhandlere, som forsøger at lokke med gode tilbud. Du kan mindske risikoen for snyd, hvis du følger tre simple råd, når du taler med bilforhandlere – uanset om du vil købe en bil eller blot reservedele.  

Vær kritisk

En bilforhandler er først og fremmest en sælger, og derfor er det også naturligt, at mange af dem vil gøre alt for at sælge deres varer. Dette kan desværre anspore nogle af dem til at lyve om deres biler, og her er det oftest kunden, som trækker det korteste strå i handlen. Når du handler med en bilforhandler, skal du først og fremmest være kritisk overfor hans påstande. En god tommelfingerregel er, at hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det nok også tilfældet. En bilforhandler kender udmærket markedsprisen på de forskellige brugte biler, så du får ikke en god bil for håndører. Du skal ikke være bange for at dele kritiske spørgsmål med forhandleren. Det er vigtigt, at du får svar på alle dine spørgsmål – også selvom du måske føler, at dine spørgsmål kan virke fjollede.  

Tal med en udefra

Det kan være svært at købe en brugt bil, hvis man ikke har forstand på biler. En mulig løsning er naturligvis at købe en ny bil i stedet, men dette er en dyr løsning, som langtfra altid er den bedste. Hvis du ønsker at købe en brugt bil, kan det være en god idé at tage kontakt til en ven, en bekendt eller et familiemedlem, som har forstand på biler. De kan ofte være en stor hjælp, fordi de forstår at stille de rigtige spørgsmål og kontrollere bilens stand. Du kan ikke kontrollere alt, når du køber en brugt bil, og den kan desværre have skjulte fejl. Dine chancer for en god handel er dog væsentligt bedre, hvis du får hjælp af en person, som har forstand på biler.  

Læs anmeldelser

Internettet er en fantastisk ressource i forhold til at handle hos bilforhandlere. Før internettet var det markant nemmere at fuppe kunder gentagende gange, men i dag spredes et dårligt ry sig hurtigt på internettet. Det er en god idé at kigge online, om en bilforhandler har anmeldelser. En god bilforhandler vil med stor sandsynlighed have masser af glade kunder, som deler deres oplevelser. Det er dog vigtigt, at du ikke bliver forblændet af gode anmeldelser. De kan forfalsket, så glem ikke at have din sunde fornuft med dig.