Sådan tjekker du din nummerplade

Der kan være mange grunde til, at du som bilejer bør tjekke din nummerplade. Med den teknologi der findes i dag, er det nemt og hurtigt for dig at tjekke din nummerplade på nettet. Dette kan især være brugbart, hvis du skal tjekke dit registreringsnummer, har brug for hurtigt at finde dit stelnummer, eller måske skal tjekke de seneste synsresultater og synsrapporter på din bil, og hvornår den skal synes næste gang. Det kan også være en stor fordel for dig at tjekke nummerpladen på brugte biler, hvis du står og skal have ny bil og overvejer at købe en brugt.   Det er vigtigt, at du altid forholder dig kritisk, når du skal investere i en ny bil, og du bør altid sørge for at tjekke nummerpladen for at være sikker på, at du ikke overtager en bil, der vil give dig både økonomiske og sikkerhedsmæssige problemer i fremtiden.   Uanset om du skal købe en ny bil og har brug for at tjekke dens oplysninger, eller om du blot skal bruge nogle oplysninger på din nuværende bil, er det nemt og simpelt at tjekke din nummerplade på ingen tid.    

Sådan gør du

Du kan tjekke din nummerplade på denne side. Med blot en enkelt indtastning af din nummerplade eller af stelnummeret og derefter et enkelt klik kan du tjekke alt fra model og mærke af bilen, til registrering, afgifter og næste tid for syn af bilen. TjekBil er en hjemmeside, der giver dig mulighed for at holde øje med din egen bil eller giver dig mulighed for at tjekke den drømmebil, du overvejer at købe. Du kan også bruge TjekBil i samarbejde med bilhandel, så du automatisk kan tjekke bilerne, når du er i gang med at undersøge markedet for den type bil, du drømmer om. TjekBil kan derudover fås som app, så du hvor som helst og når som helst kan tjekke en nummerplade. Kører du forbi en brugtvognsforhandler, kan du tjekke bilerne med det samme, finder du en efterladt bil, kan du tjekke, om den er meldt stjålet, og står du et sted og skal oplyse noget om din egen bil, kan du tjekke det med det samme.  

Få stillet din nysgerrighed – tjek andres biler

Står der i dit område en bil, som du har mistanke om er stjålet, kan du hurtigt få af- eller bekræftet det via nummerpladen og videregive eventuelle informationer til politiet. Er du bilentusiast, har du sikkert en stor interesse i at vide en masse om forskellige slags biler. Ved at tjekke nummerpladen på biler, du kommer forbi på din vej, kan du få en masse information om bilerne. Er du eksempelvis nysgerrig og har lyst til at vide, hvilken type bil din nabo har, hvor den er registreret, og om der er gæld i den, kan du finde ud af det ved at tjekke nummerpladen. Lav sjov, og overrask din nabo, din bedste ven eller din kone ved at fortælle facts om, hvor deres biler er registreret, deres synshistorik eller deres kilometertal.