Sådan tager du billeder, der sælger din bil, men iPhone 11 Pro

  iPhone 11 er netop blevet lanceret og med den udkommer nu den første Pro smartphone nogensinde. Det der gør den pro er for det første et professionelt kamera, og for det andet en A13 Bionic chip, der gør det nemt at håndtere tunge filer.  Det betyder, at du kan lave professionelt billedmateriale, der hjælper dig med at sælge din bil på nettet.   

iPhone 11 Pro kamera

Det nye professionelle kamera i iPhone 11 Pro er et tripplekamera-system, som giver dig masser af muligheder for at komme helt tæt på detaljen, eller fange hele landskabet.  Med ultra wide vinklen kan du få op til fire gange så meget af landskabet med, som du kan med et almindeligt kamera. Med det lysfølsomme objektiv kan du tage billeder ved lavere belysning. Og med den nye portrætfunktion, der indeholder High-Key Mono, kan du få samme effekt som monokrone billeder i studiekvalitet.   

8 tips til at fotografere din bil 

At sælge sin brugte bil på internettet er hurtigt ved at blive den mest almindelige måde at sælge på, og så er der den fordel, at du måske endda kan tiltrække en udenlandsk køber. Men uanset hvor køberen kommer fra, så er der ikke nogen særlig stor chance for, at de vil bruge tid på din annonce, hvis ikke billederne er gode. Studier peger nemlig på, at billeder er den stærkeste metode til at vække købslysten.  Heldigvis er iPhone 11 Pro kameraet så godt, at det bare kræver de følgende tips at forvandle dig til en prof bilfotograf.  

#1 Vent til det rigtige tidspunkt på dagen

Sollys er smukt til de fleste billeder, men er ikke godt til at fotografere biler, fordi den spejler sig i den blanke overflade og udvisker dermed bilens smukke detaljer.  Det perfekte lys får du en halv time efter at solen er stået op eller en time før solen går ned. Det giver et roligt lys, med skarpe detaljer.  

#2 Tag masser af billeder fra alle vinkler

Købere vil gerne have detaljer, både af alle de ting, der gør din bil smuk, men også af alle de ting, der trækker prisen ned.  Derfor skal du fotografere bilen fra alle vinkler ude og inde, samt lave close ups af ridser, huller i betrækket, pletter osv. Lad dog værre med at tage billeder af motoren, medmindre den er helt ren eller meget ualmindelig.   

#3 Start med at tage et testfoto med din iPhone

Start med at tage et billede og kig så på det. Kig på om vinklen er god, hvordan skyggerne falder, hvordan lyset kærtegner din bil osv.  Du kan bruge testfotoet til at beslutte om du skal flytte bilen, til et bedre sted.  

#4 Hold øje med skyggerne

Hvis skyggerne rammer din bil, eller de falder så de skygger for dine hjul, så flyt bilen indtil du kan fotografere den fra en helt ny vinkel.   

#5 Fotografer din bil tæt på

Gå helt tæt på din bil, når du skal fotografere den, det giver flest mulige detaljer. De fleste købere af brugte biler, har ikke nogen interesse i landskabet omkring bilen. Det nye professionelle kamera i iPhone 11 Pro kan hjælpe dig med at fremhæve alle detaljer i dit billede, ved at kombinere 9 billeder til et billede.   

#6 Fokuser på de cool features din bil har

Hvis bilens ret har en flot farve, der er noget lækkert betræk eller noget andet, så fokuser på at fotografere det. Det får din bil til at stå ud i mængden, og tiltrække købere.  

#7 Husk at rydde op og gøre rent i din bil, inden du fotograferer

Hvis der er rod i din bil, så giver det den potentielle køber et indtryk af, at du ikke har passet særligt godt på den. På billeder ses støv, rod, et ret der står skævt osv., meget tydeligere end i virkeligheden.  

#8 Brug dine egne billeder

Det kan være fristende at tage bilproducentens billeder, og lægge op på din annonce, men det må du aldrig gøre. For det første er der noget copy right halløj du skal passe på, for det andet så får professionelle billeder, dine potentielle kunder til at tænke, at du skjuler din brugte bil, fordi du har noget at skjule.