Pas på snyd med kilometertælleren

VI mennesker er generelt dejlige. Vi ønsker det bedste for andre og vil altid hjælpe en anden, hvis vedkommende havde brug for det. Det ser man igen og igen i krisesituationer, hvor mennesker er i vanskeligheder. Den slags varmer om hjertet. Desværre viser der sig en lidt anden tendens, når det kommer til brugtbilsmarkedet. Her er der knap så megen næstekærlighed og omtanke for andre mennesker. Her handler det om at skrabe til sig, så hurtigt som overhovedet muligt. Ikke underligt, at brugtvognsforhandlere til stadighed ligger blandt de erhverv, som danskerne finder mest upålidelige. Det viser sig desværre, at den mistanke som vi føler over for dette erhverv ofte er velbegrundet.  

Fusk med kilometertælleren

Hvis man ser på brugte biler fra 2011 til og med 2005, så har hver tyvende af dem, fået fusket med kilometertallet. Det er uhyre nemt for sælgeren at justere på disse tal, og man kan da godt forstå, at det kan være fristende at pille 100.000 kilometer af en bil, hvis man til gengæld kan 10.000 mere for den. Men det er ikke alene grådigt og uærligt, det er også bundhamrende ulovligt. Det er desværre ikke noget, der ser ud til at skræmme de uærlige elementer, for ser man på biler der er endnu ældre, så er det ofte hver femte bil, der har fået pillet ved kilometertælleren. Et andet trick som mange sælgere bruger, er at undlade at nævne, hvis bilen har fået ny motor. Man kan nemt risikere, at der står en bil har kørt 100.000 kilometer. Det er jo ganske glimrende, men spørger man lidt ind, så får man beskeden at bilen har fået ny motor, og i realiteten har kørt 350.000. Derfor kan det i allerhøjeste grad betale sig at være opmærksom, når man er på jagt efter en brugt bil. Heldigvis står man ikke alene.  

Tjekbil.dk er her for dig

Når du står og kigger på en brugt bil, så vil det være direkte tåbeligt at tage sælgerens ord for gode varer. Især hvis du er det mindste i tvivl. Heldigvis kan du nemt tjekke om der er blevet snyd med kilometertal på bilen. Tag din mobil frem og gå ind på Tjekbil.dk. Her vil du kunne indtaste nummerpladen og straks se alle de relevante oplysninger om den pågældende bil. Tjekbil.dk er et uvurderligt våben i kampen mod snyd med kilometertal, og det er et våben som man ikke må være bange for at benytte. For husk: Ærlighed varer (desværre ikke) længst.