Nyt badeværelse? Her er tre tips og tricks

At renovere et badeværelse er et stort projekt. Mange gange siger man, at det er det dyreste rum i huset. Det er netop fordi, at det kræver rigtigt meget arbejde, og det meste af arbejdet skal ofte gøres af professionelle, som er autoriseret til netop det arbejde. Hvis du går med en gør-det-selv-mand inderst inde, så læs med her, og få gode råd til det store projekt - og hvordan du sparer flest penge.  

Tip nummer 1: planlæg, planlæg, planlæg

Det er en rigtig god idé at starte ud med at afstemme forventninger. Hvordan ser dit drømmebadeværelse ud? Hvad har du og din familie af forskellige krav? Hvor kan du gå på kompromis? Skal det blot være hurtig modernisering? Eller skal det hele hives ned og startes forfra? I disse tider er der fokus på at komme væk fra brug-og-smid-væk-kulturen. Derfor er det smart at undersøge, om noget af materialet på badeværelset kan genbruges. For eksempel kan det være, at fliserne kan bruges igen, eller måske kan armaturet stadig bruges? Samtidig er det vigtigt at lave en liste med krav. Skal det for eksempel være et gulvstående toilet, eller i stedet et væghængt toilet?  Er der brug for to håndvaske? Bruser eller badekar? Det er altid klogt at finde inspiration og derefter lave et budget, som du kan gå ud fra. Så er du sikker på, at pengene ikke løber løbsk.

Tip nummer 2: Indsaml tilbud

I denne proces kan det være klogt at undersøge, hvad du selv kan gøre. Ofte kan mange for eksempel selv rive badeværelset ned. Fordelen ved at gøre noget af arbejdet selv er, at du får mulighed for at spare nogle penge. For at spare endnu flere penge, så er et godt råd at indhente tilbud. Her kan du med fordel kontakte murere, vvs’ere og elektrikere. Du kan indhente flere forskellige tilbud og forhandle. Dermed får du mulighed for at spare endnu flere penge, og få badeværelset i dine drømme.

Tip nummer 3: Køb selv materialerne

Et andet tip til at spare penge eller gøre det selv er, at selv købe materialer. I butikker og på nettet er der et stort udvalg af materialer. For eksempel er der et stort udvalg af toiletter. Men der er også noget så simpelt som afløbsrør, tilslutningssæt, toiletsæder og toiletpapirsholder. Alt dette kan købes på nettet til ganske få penge. Du kan læse mere her, hvis du selv vil købe materialer - og spare en masse penge.     Prisen på dit nye badeværelse kan være høj, men lægger du selv noget arbejde i det - så er det altså muligt at spare en stor sum penge. Lav en slagplan, undersøg dine behov, krav, kompromis og budget og arbejd derfra. Det er en stor fornøjelse selv, at kunne lave noget af arbejdet. Samtidig kan det være, at venner og bekendte er klar til at hjælpe. Så kan det være, at dit lille badeværelse kan blive til dit drømmebadeværelse. Alt sammen samtidig med, at du sparer penge.