Leasing af biler – hvad er det egentlig, og hvordan fungerer det?

# Sponsoreret

Overvejer du at lease en bil? Leasing af biler er en populær måde at få din drømmebil på. Men hvordan fungerer det egentlig? Og er det sikkert? Leasing af biler kan have mange fordele, hvis man ikke har råd til at købe en bil, hvis man ønsker at have en nyere modelbil eller ønsker at afprøve en bestemt bil for at se, om det er noget for en. Måske har du længe ønsket at køre en en smart Porsche, Mercede eller Ferrari, men du ved ikke, om det er værd at investere i. Ved at lease kan du derfor afprøve, om denne type bil kan passe ind i din livsstil. Læs mere om leasing her. 

Hvad er leasing af biler?

Leasing af biler er, når man lejer en bil i stedet for at købe den. En leasingaftale er en aftale, hvori du som forbruger leaser et produkt til en anden part. Aftalen indebærer, at du som lejer betaler en fast månedlig ydelse for at få adgang til produktet. En leasingaftale løber som regel over en aftalt periode. Når leasingperioden er slut, så giver man typisk bilen tilbage til leasingselskabet. Dog kan det også være muligt at købe bilen ud af sin leasingkontrakt, som dog ofte vil være dyrere, end hvis man havde købt bilen selv fra starten af. 

Leasing af premium biler – fordelene ved at lease en luksusbil

En af de store fordele ved at lease en luksusbil er, at man ikke behøver at bekymre sig om værditab. Når du leaser en bil, skal du blot aflevere den brugte bil tilbage, når du er færdig med at køre i den, og dermed står du ikke med en brugt bil, du skal forsøge at sælge. Når man leaser kan man altid have en ny og velholdt bil uden at skulle bekymre sig om, hvad der skal ske med den brugte bil. En anden fordel er, at man ofte kan få bedre vilkår på leasingaftalen, end hvis man køber bilen, for den månedlige ydelse inkluderer ofte udgifter til syn, reparation og vedligeholdelse.

Hvad skal man overveje, inden man leaser en premium bil?

Når man leaser en premium bil, er der nogle ting, man skal overveje. For det første skal man overveje, hvilken biltype man ønsker at lease. Dette afhænger af ens behov og ønsker, både i forhold til bilens plads og udseende. Skal den kunne rumme din familie? Eller skal den kunne parkere inde i en by? Dernæst skal du tage højde for dit budget, da leasingpriser og forsikring på premium biler typisk ligger lidt højere end ved leasing af almindelige biler.