Kom langt bedre gennem vintermånederne

Vinteren er ved at være over os og det betyder at det meget snart bliver koldt og mørkt. Det betyder at langt de fleste danskere skal lære at omstille sig til det mørke halvår, som vi er på vej ind i. Du kan læse meget mere, om hvordan du bliver klar, til at takle alt det vinteren bringer med sig.

Sørg for at holde hjernen skarp

Vinteren er typisk en mørk tid og en tid hvor vi danskere generelt spiser federe mad, end vi plejer at gøre. Den fede mad betyder ofte at vi bliver sløvere i vores hverdag, da vi negligerer andre dele af kosten, som f.eks. sundheden. Den fede mad kombineret med det manglende lys betyder at langt de fleste oplever et underskud på vitaminer og mineraler. Vitaminer og mineraler, som er vigtigt for at vi holder os friske og klar i hovedet til at takle hverdagens problemer. Det er en god idé at sørge for at bruge en halvtime om dagen udenfor mens solen er fremme, så kroppen får produceret de vitaminer som sollyset kickstarter. De resterende vitaminer er nemme at få gennem kosten, hvis du fokuserer på at din aftensmadstallerken har fødevare fra alle regnbuens farver.

Hold dig i form

Vinterens kulde har ofte en hård indvirkning på befolkningens motivation til at dyrke motion, men det er noget så vigtigt at du fastholder motionen vinteren over. Regelmæssig motion sørger for at kroppen får en bedre regulering af appetitten, frigivet endorfiner og hjælper overvægt. Motion hjælper dog også på at du kan få en bedre søvn og med frigivelsen af endorfiner, hjælper motionen også på dit humør, som er en vigtigt ting i de mørke vintermåneder. Langt de fleste mister dog motivationen til at dyrke motion, når vinteren presser på. Det skyldes kulden og mørket, som ikke ligger op til en dejlig løbetur. Det er dog vigtigt at du sørger for at holde motivationen oppe, enten ved at løbe med en løbekammerat eller ved løb i træningscentret hvor det er dejlig varmt.

Få bedre greb om vinteren

Det er også på tide, at du skifter til vinterdæk, når vinteren er kommet. Det er ikke alle der prioriterer at skifte til vinterdæk, men vinterdæk er utrolig vigtige, da det giver dig et greb om vejen, som du har brug for. Der er ingen lovkrav om vinterdæk i Danmark, men test og statistikker vidner om, at det er langt mere sikkert at færdes i bil med vinterdæk. Vinterdæk er lavet af en speciel type gummiblanding, som sørger for at dækket ikke bliver stift i kulden, så dækket kan fastholde sit greb på vejen. Der typisk en utrolig hurtig affære at få skiftet vinterdæk, som ofte kan gøres mens du venter i værkstedet. Det er typisk en god idé at skifte til vinterdæk. Selvom den danske vinter ikke byder på meget sne, er der stadig meget glat på vejen i løbet af vinteren, hvor vinterdæk kan gøre forskellen på et uheld eller at være tæt på et uheld. Der er nogle biler der kører rundt på sommerdæk året rundt, men det er langt fra at anbefale, da du vil opleve manglende greb på vejen, når det er glat.