Køb din første bil eller rejs jorden rundt?

Som ung har man mange drømme, der gerne skal afprøves hurtigst muligt. En af disse er afgjort købet af en ny bil. Friheden ved at købe sin egen bil for sine hårdt indtjente penge, for så at kunne sætte sig bag rattet, er usammenlignelig. Jordomrejsen er ligeledes blevet synonymt med det at være ung og eventyrlysten. For mange er det den ultimative drøm, at tage et par venner i hånden og træde ud i den store vide verden sammen. Man skal dog til at kigge dybt i tegnebogen, hvis man ønsker begge disse oplevelser tidligt i livet.  

Prioriter

Når man som ung bliver smidt ud i de voksnes verden, hvor man lige pludselig selv skal tage ansvar og bruge sine egne penge, falder man ofte i en af to lejre. Enten er man fuldstændig handlingslammet ved udsigten til et så afgørende valg, eller også smider man alle hæmninger over bord, og træffer kortsigtede valg for at opnå tilfredsstillelse så hurtigt som muligt. En balancegang mellem disse to er afgørende for den gode prioritering. Ingen ved bedre end dig selv, hvad du har lyst til. Samtidig er det dog også vigtigt at tænke langsigtet. Vil jeg blive glad for denne investering af penge og tid om 10 år?  

Find de gode tilbud

Det er tiltalende at hoppe på det første og det bedste tilbud, der kommer inden for øjesyn. Det gør sig gældende hvad end det er den helt rigtige model af yndlings bilen, eller det oplagte rejsetilbud til dig og vennerne. Ofte kan man dog med lidt ekstra søgen sagtens finde et bedre tilbud. Det gør sig især gældende ved bilkøb. Sæt dig ind i hvad bilen bør koste, og gå ikke over det beløb. Det er ofte nemt at bruge lidt for mange penge på en bil, hvis ens følelser og drømme også bliver involveret i købet. I den sammenhæng er internettet din ven. På nettet kan du med lethed navigere mellem adskillige bilsalgshjemmesider, for at finde den helt rigtige drømmebil til den helt rigtige pris. Ofte kan man ligeledes finde rigtig gode tilbud på rejser. Mange steder tilbydes der fællesrejser for unge som en form for dannelsesrejse til rigtig gode priser. Det er muligvis ikke lige hvad du havde forestillet dig, men det er alligevel en enormt givtig mulighed. Rejs jorden rund med andre unge, og lær både dig selv og andre bedre at kende.  

Nyd oplevelsen

Hvad end du vælger at gøre, er det vigtigste, at du husker at nyde oplevelsen. Der er ikke noget værre end at bruge tid og penge, for så at bruge på at tænke over, hvad der kunne have været i stedet for at nyde nuet. Hvis du rejser jorden rundt sammen med andre unge, så vær i nuet og nyd omgivelserne og de nye mennesker. Hvis du køber din første bil, så vær glad for det køb. Nyd friheden og den pragmatiske drøm i, at kunne køre lige præcis derhen, hvor du vil.