Guide til at finde billån

Velkommen til billånsjunglen

Det er de færreste, der har mulighed for at købe en ny bil, uden at dette involverer et billån på den ene eller anden måde. Samtidig kan billån være noget af en jungle at finde rundt i. Skal du tage et billån i din bank, hos bilforhandleren eller måske finde det online? Mulighederne er mange. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal finansiere din nye drømmebil, kan du med fordel læse med her og blive klogere på, hvordan du finder det bedste billån.

Billån i bank

Måske tænker du umiddelbart, at det nemmeste og bedste sted at tage et billån er i din bank, men så skal du tænke dig om en ekstra gang. Selvom banken kan virke som det mest trygge og sikre sted at starte, er din bankrådgiver dog ikke nødvendigvis ekspert i billån. Derfor er banker oftest ikke det mest konkurrencedygtige valg. Der findes dog alligevel en mulighed for at få et billigt billån i en bank. Eksempelvis hvis du i forvejen er i gang med at omlægge et realkreditlån, eller hvis du har en boligkassekredit. Dette kan give dig nogle af markedets laveste renter. Derfor kan den billigste mulighed for dig være at tage et lån i din friværdi. Dette kræver selvfølgelig, at du har en bolig med friværdi. Hvis ikke dette er tilfældet, kan du undersøge dine muligheder for at finansiere dit billån hos bilforhandleren.

Billån ved forhandler

En anden populær løsning er at samle selve købet af bilen med billånet. Dette er muligt hos langt de fleste bilforhandlere. Fordelen er, at du får én samlet løsning. Derudover samarbejder bilforhandlerne med låneselskaber, som er eksperter indenfor billån. Dermed kan du få nogle ret konkurrencedygtige priser på dit billån.   Der er dog også én ulempe. Prisen på dit billån inkluderer en provision til bilforhandleren. Derfor kan det være billigere for dig selv at undersøge, hvordan du kan finansiere din bil. Det kan du for eksempel gøre ved at kigge på forskellige online lån.

Online billån

Der findes mange udbydere af online billån, og det kan virke uoverskueligt at finde frem til det billigste. Gevinsten er dog stor, hvis du giver dig tid til at undersøge markedet. Derudover er der hurtig proces ved online lån, og du kan klare det hele hjemme fra sofaen. Derfor er dette også en god løsning, hvis du eksempelvis falder over et godt tilbud på en brugt bil og gerne vil slå til hurtigt. En anden fordel er, at du i ro og mag kan samle et par lånetilbud sammen og derefter sammenligne dem uden at stresse over det. På den måde sikrer du, at du får valgt det helt rigtige lån.

Lån penge til bil uden at blive snydt

Undersøg altid, om der er nogle skjulte omkostninger forbundet med dit billån. Det kunne for eksempel være et gebyr ved aflysning af pant ved billånet, et månedligt konto- og administrationsgebyr eller et gebyr ved hel eller delvis indfrielse af lånet. Læs derfor altid låneaftalen grundigt igennem, inden du skriver under.