Fire tips til dig, der gerne vil holde lakken på bilen pæn

Dette er sponsoreret indhold  De fleste bilejere, vil gerne holde lakken på deres bil pæn og fri fra ridser og skidt så længe som muligt. Særligt hvis bilen er ny, kan det betyde meget, at lakken ser flot og skinnende ud. Derfor har vi samlet fire råd til dig, der gerne vil sikre, at lakken på din bil holder sig pæn og beskyttes mod diverse ridser og skidt.   

Brug en god detailer

En detailer kan bruges i hverdagen til at holde bilen skinnende ren. Den fjerner alle de små fedtpletter og skidt, som gør, at lakken på din bil ikke skinner. Investerer du i en god detailer-spray, vil den ikke kun fjerne fingeraftryk, kalkpletter og lignende. Den vil også give din bil ekstra glans, så lakken ser ud som ny. Mange detailer-sprays tilføjer desuden et beskyttende lag til lakken, der gør den vandafvisende og sørger for at den holder sig pæn og skinnende længere.   

Vask bilen ofte 

Hvis du vil sørge for, at lakken på din bil holder længe, er en af de vigtigste ting, du kan gøre at vaske din bil ofte. Dette er særligt vigtigt i vintermånederne, hvor der er salt og sjap på vejene, der både kan beskadige lakken og øge risikoen for rust på undervognen. Generelt er skidt og snavs den største grund til, at billakken beskadiges og farven på din bil falmer. Derfor er det altså vigtigt, at snavs ikke sidder for længe, men regelmæssigt vaskes af. Husk dog at bruge milde rengøringsmidler, når du vasker bilen, da sæbe i sig selv kan være med til at beskadige lakken.   

Parker steder, hvor der er overdækket, når der muligt

Et andet godt råd, hvis du vil sikre for, at lakken på din bil holder længe, er at parkere den overdækkede steder, når det er muligt. De fleste har en garage, de kan parkere i derhjemme, men det er også vigtigt at holde bilen i indendørs parkeringshuse, når du skal parkere andre steder. Grunden til, at dette er en god idé, er, at både for meget sollys og regnvand er skadeligt for bilens lak: Solen får farven og lakken til at falme, mens regnvand syreholdige sammensætning i længden, kan opløse lakeringen. Er du nødt til at parkere udenfor, er desuden en god idé ikke at parkere under træer, da nedfaldne blade, pollen og fugleklatter er særligt skadeligt for lakken.   

Giv din bil en voksbehandling

Når du har vasket din bil, er det en stor fordel, hvis du husker at give den voks efterfølgende. Det giver bilens ydre et beskyttende lag, som sikrer, at lakken holder sig pæn lidt længere. Vær dog opmærksom på, at det er nødvendigt med forholdsvis regelmæssige voksbehandlinger for at sikre, at den beskyttende effekt ikke aftager. Det er en god tommelfingerregel at gøre det enten hver anden eller tredje gang, du vasker bilen, hvis du vil være helt sikker på, at bilens lak fortsat er beskyttet.