Finansier din firmabil med splitleasing

Køber du en firmabil, som du også vil anvende til privat kørsel, er splitleasing en god mulighed. Herved kan du nemlig undgå at skulle betale den skat, der er på firmabiler, når du bruger den privat. Dette vil ske efter en fordelingsnøgle, der afhænger af, hvor meget du bruger bilen i henholdsvis erhvervsmæssig sammenhæng, og hvor meget du bruger den privat. Ved splitleasing deles de månedlige udgifter op i to, og der udsendes to fakturaer. I bilen installeres et system med en elektronisk kørebog. Heri kan det registreres, om din kørsel er privat eller arbejdsrelateret. Dermed kan du holde styr på din kørsel og udgifterne i forbindelse dermed.

Hvorfor splitlease?

Der er mange fordele ved splitleasing, hvis du alligevel har brug for en firmabil. Selvom en firmabil i første omgang kan virke meget billigere end anskaffelsen af en privat bil, kan denne økonomiske fordel til dels forsvinde på grund af beskatning. Især ved køb af de dyrere bilmodeller. Med splitleasing kan du slippe billigere i forhold til denne beskatning. Det er uafhængigt af, om din firmabil er betalt af din arbejdsgiver, eller om det er dig selv som virksomhedsejer eller selvstændig erhvervsdrivende, der har anskaffet den. Uanset hvad kan der spares penge med denne model. At kunne bruge firmabilen privat uden store ekstra omkostninger er åbenlyst praktisk. I stedet for at skulle have to biler, eller skulle betale urimeligt meget for at bruge bilen til private gøremål, kan samme bil benyttes til det hele. Med den elektroniske kørebog sørges der for, at dette er overskueligt og ikke mindst lovligt. Den er nemlig en forudsætning for, at denne leasingmodel kan lade sig gøre. Du skal kunne dokumentere overfor SKAT, hvornår du har brugt bilen, og hvad formålet med køreturen har været. Det hele er registreret heri, så du ikke skal bruge unødigt meget tid på at registrere dette.  

Vær opmærksom på kørselsregnskabet

Splitleasing er dog ikke nødvendigvis altid den bedste metode. Det kommer an på behovet, hvor meget man kører, og hvor minutiøst man får registreret sin kørsel. Køres der meget i forbindelse med arbejde, så den private kørsel kun udgør en lille del af det samlede kørselsregnskab, er det en god idé. Men hvis størstedelen af kørslen foregår privat, kan det være en anden sag. De krav, der stilles fra SKAT, er nemlig ret strenge i forhold til registreringen af din kørsel. Skal der køres meget privat, kan det i nogle tilfælde bedre betale sig med beskatning af fri bil. For hvis registreringen ikke er udført meget nøje og rigtigt, kan det medføre en stor efterregning til dig som bilejer. Kørselsregnskabet skal udfyldes hver gang bilen anvendes, og det i ret mange detaljer. Hvis dette ikke gøres, kan det blive en dyr fornøjelse at bruge bilen privat. Dette er dog ikke et problem hvis du har helt styr på at føre kørselsregnskab – i så fald er splitleasing nok den mest fordelagtige løsning, du kan vælge for finansiering af din firmabil, der også anvendes til privat brug.