Det store spørgsmål for bilkøbere: Ny bil eller brugt bil?

Et af de første spørgsmål bilkøbere skal svare på er, om de skal købe en ny bil eller købe en brugt. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge muligheder, og det kan være svært at finde hoved og hale i junglen af biler. De åbenlyse forskelle er at brugte biler som regel er en del billigere end en spritny en af slagsen. Men der er mange flere ting, der spiller ind, hvis du skal tage den rigtige beslutning. Derfor får du her nogle af de mange overvejelser, du kan gøre dig inden du tager den endelige købsbeslutning.

Kig indad og find ud af, hvad din bil skal kunne inden du begynder at lede

Rigtig mange mennesker vælger at tage ud og prøvekøre biler eller lede internettet igennem inden de overhovedet har overvejet, hvad de skal bruge deres bil til. Det er der selvfølgelig ikke noget galt i – det er alt andet lige sjovere at prøvekøre en bil, end at tænke fornuftige tanker om, hvad du reelt skal bruge din bil til. Men, hvis du vil undgå at bruge alt for mange penge på din bil, er det virkelig værd at skrive ned, hvad den skal kunne. Derfor bør du finde et stykke papir og notere disse ting. Du kan blandt andet overveje om i skal køre med trailer, i så fald skal den bruge anhængertræk. Skal i køre meget lange ture i den, skal den måske være mere brændstofeffektiv og have et lækkert multimediecenter installeret. Der er mange ting at overveje her og, hvis du ikke tænker godt og grundigt over det kan du for det første risikere at købe din bil for dyrt, eller omvendt, en for billig bil, der ikke kan det du skal bruge den til

Fordelene ved at købe brugt

Den første og mest åbenlyse forskel er selvfølgelig, at det er meget billigere at købe brugte biler fremfor fabriksnye biler. Når vi nu taler kroner og ører, er det også værd at overveje at en brugt bil ikke falder i værdi på samme niveau som en ny gør det. Værdiafskrivning er en af de ting, der koster bilkøbere flest penge. Alle nye biler falder hurtigt i værdi, så hvis du ikke overvejer at beholde din bil så længe, burde du i høj grad overveje at købe den brugt. I den forbindelse er det også muligt at købe mere ”luksuriøse” biler, når du køber dem brugt. Netop fordi biler falder hurtigt i værdi, kan du få meget mere for pengene når du køber brugte biler. Så tænk grundigt over, hvad dine og din families behov skal være i jeres næste bil, og skriv det ned. Så bliver det meget nemmere for jer at tage den rigtige beslutning.

Fordelene ved at købe en ny bil

Der er mange fordele ved at købe en bil fra ny. For det første skal du ikke bekymre dig om bilens historie. Du skal ikke være angst for, om de foregående ejere har kørt ræs i den, eller om de generelt ikke har passet på den. Samtidig skal du heller ikke bekymre dig om slitage på bilen i samme omfang, som hvis du køber brugt. I forhold til sikkerhed er der også mange store fordele ved at købe en ny bil. Du får din bil med spritnye bremser og dæk, som selvfølgelig øger din sikkerhed meget. Derudover kommer der hele tiden ny teknologi som forbedrer bilers sikkerhed – disse teknologiske fremskridt får du med i købet, når du køber en spritny bil. Hvis du er meget kræsen med, hvilket ekstraudstyr din bil skal have, og hvilke specifikationer den skal leve op til, er det også meget nemmere at købe nyt frem for brugt.