Det skal du vide inden du leaser en bil

Privatleasing af biler er de seneste tre år steget med hele 153%, da det giver mange nye muligheder for at få større og endda også billigere biler. Faktuelt set er omkring hver 5. bil i Danmark privatleaset, og derfor er det naturligt at flere og flere bliver nysgerrige omkring konceptet. Hvis du også overvejer at lease en bil, har vi i denne artikel nogle ting, du skal vide, inden du tager din endelige beslutning.  

Hvad er privatleasing - hvordan foregår det?

Det første spørgsmål der er vigtigt at besvare, er hvad privatleasing konceptet grundlæggende går ud på. At lease en bil er et andet udtryk for at leje bilen og få overdraget brugsretten i den aftalte leasingperiode. Normalt ligger du derfor et udbetalingsbeløb og herfra en månedlig ydelse, som varierer alt efter hvad kostprisen, på den leasede bil er. En leasingperiode er oftest omkring 3 år, og når denne udløbsdato er overskredet, afleverer du blot din leasede bil tilbage, og så kan du vælge en ny bil, som du ønsker at lease. Du kan læse meget mere om privatleasing hos Nellemann Leasing  

Leas en større bil

Når du leaser en bil, sparer du en masse økonomiske fordele. For at nævne nogle af dem, så er udbetalingen oftest lavere end ved en købt bil, du sparer reparationsudgifterne og du kender den månedlige ydelse i hele leasingperioden. Disse økonomiske fordele gør, at det faktisk er billigere at køre i de store biler fra de eftertragtede mærker. For mange er en fed bil en vigtig del af deres image og livsnydelse, og til det formål er privatleasing meget fordelagtig. Med en leaset bil vil du finde luft i økonomien til dine andre luksuøse vaner som for eksempel at anskaffe dig sengetøj fra Georg Jensen, købe et nyt designer ur eller købe en ny lækker jakke til vinterhalvåret.  

Kontraktbaseret

Når du leaser en bil, er du meget bundet af den kontrakt, som du underskriver i starten af din leasingperiode. Du skal blandt andet oplyse, hvor mange kilometer du kommer til at skulle køre, og det kan være svært at bestemme nøjagtigt, da ens planer hele tiden ændrer sig. Hvis du for eksempel finder ud af, at du gerne vil bestille en feriebolig i Spanien, og har planer om at køre derned, ville dette være et brud på din kontrakt, da kilometerne nu ikke stemmer overens med din leasingkontrakt. At være meget kontraktbaseret betyder også, at du ikke har mulighed for at forhandle prisen på bilen. Den er fast og urokkelig.  

Hvornår skal du lease, og hvornår skal du købe?

Det store spørgsmål som de fleste ønsker svar på, er hvad der bedst kan betale sig; At lease en bil eller at købe en bil. Dette spørgsmål er vanskeligt at besvare, fordi det afhænger meget af din specifikke situation.  Men der er alligevel nogle retningslinjer, man kan tage udgangspunkt i.  

Du skal købe en bil hvis:

- Du kører mere end 15.000 km om året. - Du har planer om den samme bil i mere end 3 år. - Du forventer nogle år, der byder på mange forandringer  

Du skal lease en bil hvis:

- Du kører mindre end 15.000 km om året. - Du kun ønsker bilen i et par år. - Dit liv er stabilt med få ændringer   Forhåbentligt gav denne artikel dig et bedre indblik i forskellen på privatleasing og direkte køb af en bil, og du er derfor mere klædt på til at kunne tage en elendig beslutning omkring din fremtidige bilanskaffelse.