Citroen C3 – C'est Magnifique

Hvis der er et ord, som dukker op i hovedet på en, når man kaster et blik på de nyere modeller af Citroen C3, så er det ”trendy”. Det lyder måske halvvejs sært, at man vil omtale noget så almindeligt som en Citroen som trendy, men ikke desto mindre, så er det hvad man føler, når man ser den. I bund og grund er de nyere modeller af C3 så pokkers smarte, at det får os til at benytte vendinger, som kun teenagers ville bruge, mens vi uploader det ene filtrerede billede efter det andet på vores Instagram og Pinterests. Der er simpelthen ikke noget at gøre. Citroen C3 er så smart at se på, at det halve kunne være nok.  

Indvendigt design

Citroen C3 er rummeligt, i hvert fald, så rummelige som en minibil kan være det. Det betyder at der er en anstændig mængde hoved- og skulderplads (forsæderne er overraskende brede) og plads til to voksne eller tre børn på bagsædet. Er chaufføren høj/langbenet, så kommer det dog til at knibe med benpladsen bagi. Bagagerummet er i den mere rummelige ende af spektret på 300 liter, selvom der er nogle små klager. Bl.a. kan sæderne ikke foldes helt fladt. Så ikke optimalt til en tur i Ikea, men fremragende til indkøb. Interiøret er hvad franskmændene ville kalde 'magnifique'. Enkel, diskret og ubesværet cool. Det horisontale layout på instrumentbrættet er inspireret af C4 Cactus, men gør det jo bare bedre. Det lækre touchscreen og dørhåndtag er bare små ekstra detaljer, der gør Citroen C3 til en lækker oplevelse. Forskellige muligheder når det kommer til polstring giver dig mulighed for at gøre C3 til din egen.  

Det udvendige

Men det er ikke kun indvendig at Citroen C3 er en lille lækkerbisken. Faktisk kan sige, at der sjældent har været en mere fræk og tiltrækkende Citroen på markedet. Med et væld af forskellige farvekombinationer og andre styling-muligheder, så kan man få sig en C3, der er helt ens egen. Det er simpelthen en lille bil, som er så pokkers fotogen. Ligesom Mini Coopers, Fiat 500 og VW ”Boblen”, så egner Citroen C3 sig fremragende til at danne baggrunden for mangen et godt feriebillede. At den samtidig er en rigtig sjov lille bil at kære, er så bare endnu en fordel. Citroen C3 er en af de små sjove biler, der kun sjældent dukker op. Men når den endelig gør, så skal man gribe chancen og den. Så Carpe Diem og prøv en tur i Citroen C3.