Brugt bil? Her er tjeklisten du skal huske

Der er mange ting, som du skal huske, når du køber brugt bil. Herunder kan du finde en tjekliste over de ting, som du skal huske at tjekke, før du køber en brugt bil. I mange tilfælde er det ikke muligt at fortryde købet af en brugt bil, så vær sikker på, at du vælger rigtigt, når du køber bilen.  

Passer bilens udseende til annoncen?

Når du kigger på brugte biler, skal du først og fremmest tjekke, at bilens udseende matcher annoncen. Det betyder, at der ikke må være ridser, buler eller pletter, som du ikke allerede kendte til.  

Er der tegn på rust?

Rust kan være et stort problem på en bil, og derfor er det vigtigt, at du tjekket, at den brugte bil ikke har rustproblemer. Du skal især være opmærksom på rust i dørbunden, skærmkanter og dørpanelerne. Det er desuden en fordel, hvis du kan tjekke bilen for rust nedenunder.

Lyder motoren rigtig?

Du skal altid prøvekøre en brugt bil, før du køber. Det er en god idé at teste den både i byen og på motorvejen, så du for alvor kan høre motoren. Der bør ikke være mislyde forbundet med kørsel. Du bør især være opmærksom på eventuelle mislyde i forbindelse med acceleration. Du skal desuden tjekke om motoren starter uden mislyde. Her bør du først sikre, at motoren er kold, da en varm motor kan skjule mislyde.  

Virker bremser?

Under kørslen er det vigtigt, at du får tjekket bilens bremser. Bremserne må senest virke, når bremsepedalen er trådt halvt ned. Det er desuden også vigtigt, at bilen bremser jævnt. Sørg også for at tjekke håndbremsen, når bilen holder stille. Dette er en ting, som mange glemmer at tjekke.  

Er der problemer med gearskift og kobling?

Under kørslen skal du tjekke at gearskift og kobling virker uden problemer. Gearene skal kunne skifte uden besvær og mislyde. Derudover skal koblingen også kunne trædes i bund uden problemer og mislyde.  

Er komforten god?

Du skal tjekke bilens komfort under kørsel, hvilket også betyder, at du skal tjekke om elektronikken fungerer som det skal. Alt bilens ekstraudstyr skal tjekkes, så husk både el-rude, centrallås, aircondition, sædevarme og lignende. Det er også vigtigt, at du tjekker, om bilens størrelse passer til dig. Har du børn, bør du også kontrollere pladsen på bagsædet. Det kan være en god idé at have børnene med, så de selv kan vurdere, om de befinder sig godt på bagsædet.  

Er prisen rigtig?

Hvis du tror, at du har fundet en god brugt bil, er det vigtigt, at du også tjekker om prisen er rigtig. Hos Autouncle har du mulighed for at finde prisvurderinger på brugte biler. Dermed kan du tjekke, om prisen på bilen er den rette. Dette kan også hjælpe dig, hvis du skal forhandle prisen på bilen med sælgeren.