Super-tiltag til sommerens haveprojekter

# Sponsoreret

Det er snart ikke til at komme udenom. Sommeren melder snart sin ankomst! En fantastisk årstid af mange årsager. Først og fremmest, så bliver vejret noget mere behageligt at opholde sig i. Derudover tager mange hårdtarbejdende danskere deres velfortjente sommerferier i denne periode. En anden fantastisk ting ved sommeren er, at haven begynder at blive et opholdssted igen. I størstedelen af et kalenderår så er det ikke ligefrem behageligt at opholde sig udenfor i haven. Temperaturen er som oftest lav og dermed iskold. Desuden dør de fleste planter i løbet af efterår og vinter, hvorfor haven på dette tidspunkt er et noget kedeligt bekendtskab. Det skal der til gengæld laves om på, nu når sommeren efterhånden er her. Er du en af de heldige ejere af en have? Lyder det så ikke dejligt at give den en skalle her til sommer? Mange danskeres haver ser mildest talt pinlige ud, når det varmere vejr begynder at melde sig. Det skal vi lave om på. Men måske går du og er en smule i tvivl om, hvad der skal til for at gøre din have sommerlig og lækker? Frygt ej! Vi har selvfølgelig altid din ryg. Her kommer en kort og konkret liste over en række super-tiltag, du kan tage i brug, når det bliver tid til sommerens haveprojekt. Rigtig god læselyst!

Surbundsjord

Via https://surbundsjord.dk/ kan du komme i besiddelse af surbundjord. Så tænker du sikkert: Hvad i alverden er surbundsjord? Ønsker du at have frodige blomsterbede denne sommer og langt ud i efteråret? Så er det slet ikke dumt at plante dine blomster i surbundsjord frem for almindelig muldjord. Surbundsjord indeholder i højere grad de næringsstoffer og det guf, planterne har brug for, så du kan se frem til mere frodige blomsterbede i din sommerhave.

Tag affære mod ukrudtet

Alle haver har én ting til fælles. De bliver befæstet med ukrudt, hvis ikke man tager sig af det. ukrudt er selvfølgelig også planter. Og hvis du synes visse former for ukrudt er dekorativt, så beholder du ganske enkelt bare det i din have. Men tit er der mange grimme mælkebøtte-stilke og andet, der presser sig på og skæmmer haven. Det bedste råd er at få fat i en fornuftig ukrudtsbrænder. På den måde kan du tage affære mod ukrudtet en gang for alle. Og så er det samtidig sjovt.

Slå græsset jævnligt

Sidst så kan det ikke siges nok, at græsplænen bør slås jævnligt. Alt efter, hvilken have du har, så er græsplænen ofte en hoveddel af haven, hvor der foregår leg og aktivitet. En tilgroet græsplæne er for det første ikke praktisk at tage i brug. For det andet, så ser haven ikke nær så elegant ud, hvis ikke også græsplænen er blevet trimmet. Få det derfor gjort. Og gerne ofte.