Sådan vedligeholder du bedst din bil derhjemme

# Sponsoreret

Har du investeret i en god bil, så er det bedste du kan køre for at forlænge dens levetid at vedligeholde den derhjemme, når den ikke er på vejen. Dette betyder for dig, at du hurtigt kan mærke på pengepungen, at du ikke skal punge ud lige så mange gange, som hvis du ikke vedligeholdte din bil. Du vil også hurtigt kunne mærke forskel, når du kører i bilen, da den altid er i optimal stand. De råd, som du kan læse i denne artikel er skrevet til alle biler. Det er altså ligegyldigt, om du lige har besøgt Volvo og investeret i den nye Volvo V60, eller om du har en ældre golf i indkørslen. Uanset, så kan disse råd hjælpe dig med at vedligeholde din bil. 

Tjek din olie

Når din holder i indkørslen, så er det en god ide at tjekke olien. Dette er olie, som får din bil til at fungere optimalt, og det er derfor katastrofalt for bilens mekanik, hvis ikke olieniveauet er, som det skal være. Du kan i din bils brugsanvisning læse omkring, hvilken type af olie, som den har behov for, og hvor meget. Den generelle regel er, at den skal have skiftet olie en gang om året, men det skader ikke bilen at tjekke den oftere end dette. 

Hold øje med din undervogn

Når du rammer de danske veje, så er der en masse forskellige typer af snavs, som kan befinde sig under din bil efter en tur. Er det i de mere barske vintermåneder, så kan du ofte finde store mængder af salt fra vejene og slud, som kan bringe sten og andet træls materiale op i undervognen, og det er derfor en god ide at sørge for, at bilens undervogn en gang imellem for en god rens. Dette kan du få gjort mange forskellige steder, hvis du ikke selv har mulighed for at gøre det. Mange mekanikere udbyder denne service, men du kan også køre i forskellige vaskehaller, hvor de har et program til formålet. 

Tjek bilens yderside

Din bil hurtigt blive snavset, når du tager den med på en køretur. Der kan sidde forskellige ting på lakken, og fjerner du ikke de forskellige typer af snavs grundigt, så kan de sætte sig godt fast i lakken, og dette kan skabe grobund for rust, som hurtigt kan ødelægge overfladen og integriteten i lakken. Rusten vil sprede sig, hver gang bilen bliver våd og ikke bliver hurtigt tør igen, og derfor er det en god ide at sørge for, at bilen er ren og fri for store pletter af træls karakter. 

Hold din bil ren

vil du gerne vedligeholde din bil, så skal du også gøre den rent indvendig. Dette er der forskellige typer af service til i Danmark, men du kan også give den en god omgang med en støvsuger derhjemme og en klud på instrumentbrættet. Bare husk på, at den lækreste og bedste type af bil er en ren bil.