Sådan får du en tæt, grøn græsplæne i år

# Sponsoreret

En smuk græsplæne er fantastisk. Den kan bruges til fodboldspil med ungerne og bare tæer i haven, men for mange er græsplænen kilde til meget frustration og undren. Nogen oplever gule, tørre pletter, meget ukrudt eller store områder, hvor græsset ikke er tæt. Det gode gamle ordsprog siger at naboens græs er grønnere, men det her kan være året, hvor du med vores tip, for nabolagets lækreste græsplæne. 

Topdressing

Topdressing er et mirakelmiddel for din græsplæne. Det er en blanding af sand og kompost, som man spreder ud over sin plæne. Det fine sand fordeler sig, så man ikke kan se det. Det sikrer, at græsplænen har gode forhold og rigelige næring. Se pris på topdressing.

Det smarte ved topdressing er, at det skaber perfekte vækstforhold for græs, men gør det svære for mos og andre uønskede planter at få fat. Giv gerne din græsplæne flere gange årligt, så kan du få en smuk, tæt plæne. Topdressing er faktisk også en miljørigtigt valg, fordi det er en naturlig måde at bekæmpe uønskede plantearter, så man behøver ikke sprøjte så ofte. 

Klip plænen ofte

Hav en god rutine, hvor du klipper plænen tæt og ofte. Græs kan sagtens tåle at blive slået, men det kan alle ukrudtsarterne ikke. Græsset bliver stærkere og overtager fra de andre uønskede planter. Slå plænen så den er kort hele sommeren, det vil give græsset de allerbedste vilkår. 

Vand og gød

Som alt andet levende, så skal din græsplæne have mad og drikke. Der er måneder om sommeren, hvor det ikke regner nok i Danmark. Hvis plænen tørrer ud, så vil der komme store pletter, der tager lang tid at genoprette. I sommermånederne kan du med fordel vande din græsplæne, når den ser tør eller gullig ud. Hvis der ikke kommer regn i en uge, så skal man vande sin græsplæne 1-2 gange om ugen, hvis man ønsker det friske, grønne sommergræs. 

Gødning af høj kvalitet holder et par måneder alt efter hvor i vækstsæsonen, du er. Græsset bruger forskellige mængder næring. Som tommelfingerregel siger man, at græsset skal have tre fjerdedele af gødningen i vækstsæsonen fra april til juni. Derefter er det godt at gøde i september. En godt gødet græsplæne har nemlig nemmere ved at klare vinteren.