Hvad betyder restværdi ved flexleasing

Dette er sponsoreret indhold

Når det kommer til flexleasing og en leasingaftale, er det meget vigtigt at være opmærksom på alle parametrene i aftalen og især restværdien. Hvis ikke, kan det komme til at koste én dyrt efter endt leasingperiode.

Når man sammenligner flexleasingstilbud med hinanden, er der som udgangspunkt fire beløb, man skal forholde sig til: Bilens pris, førstegangsydelsen, den månedlige ydelse og restværdien.

Restværdien er det beløb, der afspejler bilens reelle værdi, når leasingperioden er slut. Dvs. at det skal være den pris, som din leasingbil vil kunne sælges til, når leasingperioden er slut.

Det kan være svært, at forudse om bilens restværdi er korrekt, da dette er bilens værdi i fremtiden. Men det er et vigtigt beløb at holde øje med ved de forskellige leasingtilbud, da du skal betale differencen mellem restværdien og den pris bilen reelt set kan sælges for, når leasingperioden er forbi.

Så hvis en restværdi er sat til 150.000 kr. og du kun kan sælge bilen for 120.000 kr. har du altså mistet 30.000 kr. Så forskellen mellem restværdierne på to leasingtilbud skal lægges til dine samlede omkostninger, når du sammenligner.

Det er hovedsageligt kun til din fordel, hvis aftalen har en for lav restværdi. Dog kan den månedlige ydelse måske have været sat for højt.

Så uanset om det er din første leasingaftale eller en fornyelse, er det vigtigt at restværdien afspejler bilens reelle værdi ved leasingperiodens afslutning. Hvis din leasingaftale er ved at udløbe, så indhent et tilbud på fornyelse af leasingaftalen her.

 

Sammenligning af en tilsvarende bil

For at kontrollere hvad en retvisende restværdi vil være på den bil, man kigger på, skal man sammenligne hvad en tilsvarende bil, vil koste i Tyskland, da de ikke har registreringsafgift. Bilen man sammenligner med, skal så vidt muligt være den samme model og have samme udstyr.

Hvis leasingperioden på ens ønskede leasingbil er et år, så skal bilen, man sammenligner med, være et år ældre. Her vil man så kunne se, hvor meget bilen er blevet nedskrevet ift. anskaffelsesprisen.

Typisk skal der afskrives cirka 20 % det første år og derefter cirka 15 % årligt, hvis du har et kørselsbehov på 20-25.000 km årligt.

 

Er det svært at finde en køber ved leasingperiodens afslutning?

Det er altid leasingselskabet, der bestemmer, hvordan bilen skal sælges, når kontrakten udløber. Men hvis leasingselskabet kræver det, så kan det være dig, der skal finde en køber.

Men hvem kan du sælge den til efter endt leasing?

Når leasingbilen skal henvises til en tredjepart, har du faktisk flere muligheder. De fleste gør det på en af de følgende måder:

  • Sælger den til et leasingselskab, der fremover vil bruge bilen til flexleasing.
  • Sælger den til en bilforhandler, der selv vil sælge eller lease bilen ud igen.
  • Sælger den til udlandet (dette kan du både selv gøre, eller få virksomheder til).
  • Anvise sig selv som køber.

Så nej, det er ikke svært at finde en køber til en bil uden afgift ved leasingperiodens afslutning. Normalt har ens leasingselskab også et stort netværk, derfor kan man med fordel få dem til at hjælpe én, med at finde en køber.