De fem mest brugte reservedele til din bil

Dette indhold er sponsoreret

 

Der kan være mange gode grunde at skulle skifte reservedele på bilen. Det kan være på grund af slid i hverdagen, eller det kan være, fordi den reservedel, som du har i bilen ikke er blevet opdateret siden købsdagen. Derfor kan det være en god ide at holde øje med de forskellige typer af reservedele på bilen, som oftest skal skiftes. I denne artikel finder du de fem mest brugte reservedele på din bil, så du kan holde dig godt kørende hver dag. Mangler du inspiration til hvor du skal finde dine næste reservedele, eller skal du blot have skiftet din tandrem på bilen, så kan du læse meget mere på refako.dk.

Oliefilteret

En af de mest brugte reservedele ti. bilen er oliefilteret. Det er en af de vigtigste ting, som holder din bil ved godt helbred, og det er derfor vigtigt at holde øje med dens tilstand ofte. Det er dette filter, som fjerner skidt og andet fra olien inden det rammer din motor, så det er altså med til at sørge for, at alle dele i motoren fungerer uden gnidninger. Det er dit oliefilter som gør, at din bil kører så flydende som overhovedet muligt. 

Tandrem

Tandremmen i bilen er ikke lige så åbenlys at tjekke som andre reservedele. Dette gør, at den kan være svær at huske, når man alligevel gennemgår sin bil. Dette er dog en fejl.  Tandremmen i bilen er med til at alting i motoren kører i takt, herunder krumptapakslen, drivakslen og knastakslen. Når du får din bil, så får du også en anvisning om, hvornår din tandrem i bilen skal skiftes. Dette gør det nemmere for dig at huske, så du ikke kommer galt afsted. Tandremmen er lavet af en ring af syntetisk gummi, og den er formet som en meget stor elastik. 

Bærekuglerne

Det er bærekuglerne i bilen, som sørger for, at dine passagerer ikke falder ud af vinduet under turen på grund af spænding. En bærekugle har en affjedrende effekt, og det er derfor vigtigt, at denne reservedel er iorden. Du vil kunne mærke, hvis dette ikke er tilfældet, for det vil blive usandsynligt svært at sidde stille i bilen, når du rammer et bump på vejen. 

Styrekuglen

Er der problemer med styrekuglen, er der problemer med at komme frem i verden. Det er dette som gør, at de forreste hjul ligger fast på vejene, så du kan få den bedste køreoplevelse. Er styrekuglerne på bilen ikke iorden, så kan det have store konsekvenser for sikkerhed i bilen. Det er altså en reservedel, som skal tjekkes ofte.

Bremseklodser og bremseskiver

Det er logisk, at en af de vigtigste reservedele at have styr på, er det som skal til for at bremsemekanikken i bilen virker. Det er ved hjælp af bremseklodser og bremseskiver, at du ikke fortsætter, når du gerne vil have bilen i fuld stop. Det er altså vigtigt at tjekke disse reservedele regulært, da det ellers kan have store konsekvenser for din og din families sikkerhed på vejene.