4 tips til at finde den rigtige bil til den rette pris

Med så utroligt mange nye biler, der hele tiden bliver lanceret, og overvejelserne mellem sportsvogn, firhjulstrækker eller minivan, kan det fremstå som lidt af en jungle at vælge den helt rigtige bil netop dine behov. Nogle køber bare den samme bil igen og igen, andre baserer deres køb på anbefalinger fra deres omgangskreds, mens endnu andre vælger en bil på baggrund af design eller gode reklamer. Selvom du kan ramme den rigtige bil sådan, findes der mere velovervejede indgangsvinkler til at vælge den rigtige bil. Her får du 4 skridt du kan tage, så du er godt forberedt, næste gang du skal købe ny bil.  

1.      Find ud af, hvad dine behov til bilen skal være

Vær helt ærlig: Hvor mange gange har du kørt din bil op i bjergene, trukket en trailer eller skullet accelerere fra 0-100 på under 5 sekunder? Sikkert ikke mange gange. Og, hvis du leder efter en bil, der kan det hele, ender du formentlig med at betale overpris for din bil. Måske du har en stor familie, og skal bruge en minivan. Måske du er en fartdjævel, som elsker at køre stærkt på aflukkede baner, i så fald kan du sagtens gå efter en sportsvogn. Men, som med en meget stor del af resten af befolkningen, søger du måske en bil som kan lidt af det hele. Hvis det er tilfældet, kan det virkelig være en god ide at tage sig tid til at prioritere i sine krav. Del eksempelvis op mellem, hvad din bil skal kunne, og hvad du godt kunne tænke dig at den skal kunne. Det kunne være at du synes det er sjovt at køre off-road, men du kun har tid til det et par gange om året. Er det så nødvendigt at betale kisten for firhjulstræk, eller er der andre måder at løse dette på – eller andre prioriteringer, som er vigtigere?  

2.      Sæt et budget

Medmindre du er millionær, og bare kan vælge og vrage mellem alle de biler, der findes på markedet, skal du formentlig overveje et billån. Udover at du måske skal låne pengene, skal du her bruge din prioriterede liste ovenfor. Undersøg markedet og find ud af, hvor mange ting på din liste du kan få med dit budget. Hvis du har prioriteret rigtigt under første skridt, kan du nu meget nemt få et overblik over, hvad du kan få for dit budget – dermed ender du med at få alle dine krav opfyldt, uden at sprænge banken, når du køber din nye lækre bil.  

3.      Brug internettet til at afsøge markedet – og tag en prøvetur

Der findes flere værktøjer online, der kan hjælpe dig med at finde den rigtige bil. På flere bilhjemmesider kan du sætte alle dine krav ind til din bil og dit budget. Så kan du hurtigt få et præcist overblik over, hvilke biler om mærker, der kan leve op til dine krav og dit budget. Når du har fået indsnævret din søgning, og måske har fundet et par aspiranter, er det på tide med en prøvetur. Alle bilforhandlere tilbyder en prøvekørsel; det skal du virkelig udnytte. For selvom bilen umiddelbart lever op til dine krav, er det ikke sikkert du bryder dig om at køre i den. Derfor skal du udnytte at du kan få gratis prøveture i alle nye biler.  

4.      Tag beslutningen

Efter du har haft din(e) prøvetur(e), og du stadig ikke kan tage en beslutning, så vend tilbage til trin 3 igen, og find nye kandidater. Hvis din beslutning derimod er åbenlys, så er det bare fedt! Men, om du vil det eller ej, så vil dine følelser og intuition spille ind når du skal vælge. Det er der intet galt i, og hav det endeligt sjovt når du skal købe bil. Men sørg nu for at få styr på alt det praktiske, inden du kaster dig ud i det sjove med prøveture og det endelige køb. Således får du en bil, du vil nyde og som lever op til dine krav til, hvad en bil skal kunne – uden at sprænge banken.