3 sparetips til lavere energiforbrug

# Sponsoreret

Dette indhold er sponsoreret

 Ønsker du også at spare penge, og nedsætte dit energiforbrug? Måske gå den klimavenlige vej, men har svært ved at finde den rigtige løsning til dit behov? Det kan både være som privatperson eller virksomhed, men uanset hvad, kan det være uoverskueligt og måske ligefrem en jungle at finde rundt i priser, tilbud og vejledning når det kommer til alternative, grønne energikilder.

Med denne guide er der hjælp at hente, når det kommer til en lavere energiregning og en grønnere hverdag. For eksempel kan et solcelleanlæg være en fornuftig investering for husstanden.

 

Få installeret solceller på dit tag

Solcelleanlæg er en grøn energikilde som producerer elektricitet fra solens lys, og er derfor forureningsfri. Der findes forskellige typer af solceller afhængig af størrelsen på dit hus samt dit behov - herunder integrationen af solceller som bliver en del af husets arkitektur, således solceller eventuelt erstatter en del af facaden.

Solceller giver dig mulighed for selvforsynende strøm, og er samtidig støjfrit.

Ulemperne kan dog være prisen eller udseendet på solcellerne.

Prisen hænger oftest sammen med ydeevnen - det kan dog være svært at finde hoved og hale i de forskellige priser. Her er en guide til priser på solceller, som gør sammenligningen af priserne nemt og overskueligt. Derudover er det en fordel at indhente flere forskellige tilbud, så du finder et der passer netop til dig og dit behov. Der er mange penge at spare ved at investere i solceller, hvis dit hus er egnet. Du bidrager samtidig til den verdensomspændende grønne omstilling.

 

Jordvarme er miljørigtig og øger værdien 

Jordvarme er også til dig der ønsker en mere miljørigtig løsning. Først og fremmest er det vigtigt at overveje, om jordvarme passer til din bolig. Du kan nemt spare penge på varmeregningen, hvis du tilmed har et stort haveareal.

Kombinationen af jordvarme og solceller er til dig, som har en stor have med den rigtige placering. Fordele heraf er et 100% selvforsynende anlæg.

Hybridanlæg og kombinationen af de to varmekilder giver et økonomisk og miljømæssigt overskud, idet anlægget lagrer overskudsstrømmen. Ved at skifte til jordvarme kan du således udnytte dit haveareal optimalt.

 

Gør brug af energitilskuddet med varmepumpen

Varmepumpen er til dig, som vil gøre brug af energitilskuddet og samtidig være klimavenlig. Der er mange penge at spare ved at skifte til den CO2-venlige løsning. Herunder er der selvfølgelig også nogle overvejelser der skal gøres i forhold til størrelse og pris. Dette afhænger nemlig ligeledes af arealet på dit hus.

 

Hvorfor grøn omstilling?

 

En grøn omstilling kræver først og fremmest en omfattende ændring af hele måden vi forbruger energi på. Både virksomheder og privatpersoner har et ansvar, når det kommer til en mere klimavenlig hverdag - og herunder måden hvorpå vi transporterer os selv, eller vores produkter.

Transportsektoren står for mere end 20 % af den danske CO2-udledning.

Som bilist kan man faktisk gøre meget for at bidrage til reduktionen af CO2, ved blandt andet at undersøge miljørigtige alternativer til sit energiforbrug.

Hvis du ejer en bil, og også får dårlig samvittighed af den store CO2-udledning som bilister belaster miljøet med, er det en god idé at overveje alternativer til nedsat energiforbrug, hvis bilen ikke kan blive i garagen eller offentlig transport ikke er et alternativ.

De ovennævnte energikilder er alle grønne og derfor forureningsfrie alternativer. Især solceller findes i et stort udvalg af størrelser og kvaliteter. Du slipper for vedligeholdelse og reparationer på længere sigt. Derudover er den grønne omstilling med til at nedsætte risikoen for global opvarmning, og man kan derfor som flittig bilist bidrage til et bæredygtigt samfund, ved at vælge en mere miljørigtig energiløsning.

 

Skift til solceller nu

 

Er du stadig opsat på at minimere dit energiforbrug og spare penge? Du er måske i tvivl om dit hus overhovedet egner sig til solceller? Idet de forskellige solcelletyper giver dig mulighed for at integrere dem i arkitekturen, giver det dig mulighed for nemt at skifte til solceller, hvis dit hus har en sydvendt flade. Du er forhåbentlig blevet klogere på fordelene ved at investere i solceller til dit hus, og næste skridt vil være et godt tilbud, til netop dit behov.