Køb et dashcam til forruden

*SPONSORERET* Er du på udkig efter en måde at undgå irriterende komplikationer ved et eventuel færdselsuheld? Der findes ikke noget værre end at få en skade på sin bil. Det er dyrt og besværligt, når bilen skal undværes, imens den er til reparation. Men det er især træls, hvis det ikke er dig, som har lavet skaden på din bil. Så hvis du leder efter en effektiv måde at bevise, at det ikke er dig, som har forvoldt en skade, så er du kommet til det rette sted.

Hvad er et dashcam?

Et dashcam kan godt kaldes en form for overvågningskamera. Det er et kamera som placeres typisk i forruden i bilen og optager videobilleder. De bruges typisk som bevismateriale, hvis et uheld er sket. Det er en effektiv måde at vurdere hvem, der har skylden i et givent uheld. Der findes forskellige modeller af dashcams. Nogle har fuld HD, så du kan få helt skarpe billeder. Det kan du f.eks. bruge til at opfange nummerplader. Andre har night vision, som kan filme i mørke. Prisklassen ligger på alt mellem 300 kroner til over 600 kroner alt afhængig af, hvad det er du søger i et dashcam. Jo flere funktioner du gerne vil have, jo dyrere er kameraet. Derfor er det en god ide at gøre op med dig selv, hvad det er du leder efter i et dashcam. Find det bedste dashcam til ruden.

Historien bag dashcams

Det var især i Rusland at trenden med dashcams begyndte. Rusland har en dårlig trafikkultur, hvor der ofte sker ulykker. Samtidig har de også en mindre god ordensmagt. Derfor er det altafgørende at have de rigtige beviser i en retssag for at have en chance for at finde. Efterfølgende har trenden bredt sig ud i verdenen. Det bliver mere og mere populært at investere i et dashcam til ruden. I Rusland er det helt almindeligt at have et dashcam siddende i ruden i dag. I Danmark er der ikke helt det samme behov for dashcams, da vi ikke har en voldsom trafikkultur eller en dårlig ordensmagt til at tage sig af vores retssager.

Regler du skal kende hvis du køber et dashcam

Måske har nogle fortalt dig, at det er ulovligt at filme på offentlige veje. Men det er det faktisk ikke med et dashcam. Men der er dog nogle regler, som du skal kende til, hvis du køber et dashcam: Du må kun filme på offentlig vej, og der må ikke optræde personer som det primære objekt i videoen. Kameraet eller en strømledning må ikke forhindre dit udsyn. Det er samtidig også nødvendigt for dig at vide at videoerne ikke altid kan bruges i forsikringssager herhjemme i Danmark. Det er kun, hvis der er uenigheder omkring et hændelsesforløb, at optagelserne kan tages i brug som bevismateriale. Hvis du er i tvivl om, hvad du må med dit dashcam, så husk altid at undersøge lovgivningen.   Du kan finde dit næste dashcam eller anden form for elektronik her.