Skal man bekymre sig om elbilens gensalgsværdi?

# Sponsoreret

Markedet for elbiler er i en rivende udvikling. Hele tiden kommer der nye spændende modeller til i alle prisklasser og bilernes rækkevidde øges for hver gang. I dag kan 9 ud af 10 danskeres daglige kørselsbehov til og fra arbejde således dækkes af en elbil uden en opladning er nødvendig.

Mange stiller imidlertid sig selv spørgsmålet. Hvad med gensalgsværdien? I en verden hvor udviklingen går så stærk som tilfældet er bekymrer mange sig om, hvorvidt dagens teknologi er forældet om bare 2-3 år. Fx øges batteriernes kapacitet løbende og samtidig reduceres ladetiden.

Kan brugte elbiler leases?

Her kommer leasing ind i billedet. Når man leaser en elbil ejer man den ikke. Det gør i stedet leasingselskabet og afhængig af hvordan kontrakten er indgået kan man lade leasingselskabet indestå for bilens restværdi. Det kaldes operationel leasing og på den måde skal man som leasingtager ikke bekymre sig om elbilens værdi efter leasingperiodens udløb.

Ved indgåelse af en operationel leasingkontrakt betaler man en engangsydelse samt et fast månedligt beløb for at køre i bilen baseret på det kørselsbehov (antal km. om året) man måtte have. Ved kontraktens udløb afleverer man blot bilen til leasingselskabet og indgår typisk en ny leasingkontrakt på en ny brugt elbil.

Hvad koster det at lease en brugt elbil?

Hos Sand Jensen Automobiler i Silkeborg har man et stort udvalg af nyere brugte elbiler til salg i alle klasser og med leasingerfaring, siden den spæde start på området for mere end 10 år siden, er de eksperter i rådgivning på området.

På bilhusets hjemmeside kan man beregne sit eget leasingtilbud og med få klik sende det direkte til dem. Herefter vil man blive kontaktet for en uddybende dialog ligesom man er velkommen i butikken til at se, prøve og sammenligne et stort udvalg af modeller.

Hjemtagning af elbiler fra Tyskland.

Rækker det aktuelle udvalg af elbiler i forretningen ikke eller har man særlige ønsker til udstyr, farvesammensætning eller noget helt tredje kan Sand Jensen Automobiler via deres tyske datterselskab – et af Nordtysklands største bilhuse – Autohaus Sand Jensen, hjemtage bilen fra det enorme tyske marked.

Den løsning benytter flere og flere sig af for at indfri lige præcis deres individuelle bildrøm og hos Sand Jensen Automobiler har man derfor skræddersyet to fastpris-produkter, som henvender sig til hver deres segment – henholdsvis kunden, der ønsker en tjep løsning og kunden, der blandt andet ønsker at prioritere en professionel klargøring med mere.

Hvad enten man ønsker at finansiere købet med et billån eller tegne en leasingkontrakt løses det alt sammen i forbindelse med handlen.

Disse elbiler hitter lige nu.

Kigger man på 2020 og 2021-modellerne af elbiler er der særligt fire, der skiller sig ud som danskernes foretrukne i premium segmentet. Det drejer sig om SUV-modellerne, Mercedes EQC400, Audi e-tron og Jaguar I-Pace, samt den sportslige Porsche Taycan.

Alle fire leverer de lang rækkevidde, hurtig-ladning og de bedste køreegenskaber på markedet lige nu. Og netop disse egenskaber vægtes højest når danskerne vælger elbil.

Men som artiklen blev indledt med er markedet i rivende udvikling og særligt BMW og VW står på spring med masser af nyheder i 2021 og årene fremover.