Autohjælp er ikke bare autohjælp

# Sponsoreret

Kunne du heller ikke forestille dig noget værre, end at din bil bryder sammen midt ude i ingenting. Måske er det midt om natten, og der er ikke et øje i nærheden. Det er ikke så nemt, som det nogle gange ser ud på film. Du kan ikke lige regne med, at der tilfældigvis kommer en mekaniker forbi, der på få sekunder kan se, hvad din bil fejler, og få dig på vejen igen i løbet af ingen tid. Nej det er sjældent så nemt, så derfor bør du overveje autohjælp.

Det er dog ikke ligegyldigt, hvilken autohjælp du beslutter dig for at købe. De er nemlig forskellige og opfylder forskellige behov. Derfor har vi her forsøgt at samle nogle af de ting, som du skal være opmærksom på, når du skal købe autohjælp. 

Forskellige løsninger og services

Vejhjælp eller autohjælp er et meget bredt udtryk, som dækker over mange forskellige ting. Kort sagt er det en forsikring, som du betaler til månedligt, for at sikre at du kan få hjælp, hvis din bil bryder sammen. Problemer du eksempelvis kan få hjælp med er: motorproblemer, dødt bilbatteri, fladt dæk, færdselsuheld og meget mere. 

De tre mest populære udbydere af autohjælp i Danmark er SOS Dansk Autohjælp, Falck Vejhjælp og FDM Vejhjælp. Du behøver dog ikke at vælge en af disse tre, da der også findes mange andre udbydere på det danske marked. Undersøg de forskellige udbydere og find den løsning, der passer bedst til dig. Hvis du i forvejen er kunde hos et forsikringsselskab, tilbyder det højst sandsynligt også vejhjælp. 

Nogle bilproducenter giver dig også gratis vejhjælp med, når du køber din bil. Denne gælder dog oftest kun for en bestemt periode eller er betinget af, at du overholder bilens servicetider. Dette kan dog også være en rigtig positiv ting, da det så også øger sandsynligheden for, at du faktisk overholder dem. 

Forskellig dækning fra forskellige udbydere

Det varierer fra udbyder til udbyder, hvad deres vejhjælp- eller autohjælpsservice dækker. Det er derfor vigtigt, at du, inden du vælger din udbyder, sætter dig ind i, hvad dit behov er, og hvor bred en dækning du har brug for. Der er dog nogle ting, som de fleste vejhjælpsaftaler dækker. Dette er eksempelvis: Starthjælp, nødreparationer, fritrækning, dækskifte, bugsering og døroplukning. 

Det kan være svært at finde ud af, hvor bred en dækning man har brug for. For man vil jo allerhelst gerne være dækket for alting, men så bliver det også en meget dyr fornøjelse. Derfor kan det være en rigtig god idé at tage en snak med din udbyder først om, hvad du helt konkret har brug for. Hvis du er tryghedsnarkoman, kan det dog være penge godt givet ud til den helt store dækningspakke. Så slipper du nemlig for at spekulere på det. 

Er vejhjælp virkelig nødvendigt?

Hvis man aldrig har stået i en situation, hvor man har haft brug for vejhjælp, kan det være svært at se meningen i, hvorfor man skal betale alle de penge hver måned, til noget man slet ikke bruger. Det er dog en rigtig dårlig idé at undlade en vejhjælpsaftale, ligesom det er en dårlig idé at skippe sin ansvarsforsikring eller sin indboforsikring. Hvis uheldet er ude, er du virkelig på den, hvis du ikke er dækket. 

Der er også mange generelle fordele ved at betale til vejhjælp. Trygheden, som vi nævnte tidligere, er en af dem. Du behøver ikke længere bekymre dig om, hvad du nu skal gøre, hvis du lige pludselig går i stå midt ude i ingenting. Så ved du, at du får hjælp hurtigt. 

En anden fordel ved vejhjælp er, at det er et månedligt beløb, du betaler, og det er dermed en omkostning, der er til at overkomme, og som man ved, at man skal betale hver måned. Står du pludselig med et uventet bilsammenbrud, ser tingene noget anderledes ud. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr og uvelkommen udgift pludselig at skulle betale for en større reparation. 

Der er mange gode grunde til at vælge autohjælp frem for at tage chancen. Men frem for alt så er det den ansvarlige og fornuftige ting at gøre både sikkerhedsmæssigt og økonomisk. Du slipper for bekymringerne og de pludselige, ubehagelige udgifter til en overraskende reparationsregning.