Få hjælp af en advokat

# Sponsoreret

Dette indhold er sponsoreret

Der er rigtig mange mennesker, der forbinder advokater og jurister med det man oftest ser i film og serier. Den type af retsadvokater, der fører retssag i en retssal. Størstedelen af advokater og jurister beskæftiger sig imidlertid ikke med strafferet. De guider og rådgiver til gengæld almindelige mennesker, i en lang række situationer, og i denne artikel kan du blive klogere på, hvornår det giver mening for dig at anvende en advokat. 

Boligkøb og familieoverdragelse

Det kan være en god ide at kontakte en boligadvokat, når du står overfor den store beslutning, som det er, at købe en bolig. En boligadvokat kan hjælpe og rådgive dig i alle processer af boligkøbet. Det er nemlig vigtigt at huske på, at ejendomsmægleren er sælgers rådgiver, da det også er sælger, der betaler ejendomsmæglerens salær, og derfor bør du søge hjælp hos en uvildig rådgiver. En boligadvokat kan blandt andet rådgive dig økonomisk, når du skal låne penge. Du kan også få hjælp til de enorme mængder af dokumenter, hvor der indgår en masse komplicerede fagtermer, der kan være svære at forstå for almindelige mennesker. Der er mange fordele ved at have en advokat på din side, når du skal købe en ejendom. Du kan eksempelvis få indskrevet et advokatforbehold i kontrakten, når du skriver under. På den måde har du mulighed for at annullere boligkøbet, hvis tingene ikke er, som det skal være, når din advokat tager et kig på kontrakten. I forbindelse med en familieoverdragelse af fast ejendom, er det også en god ide at rådføre sig hos en boligadvokat, der kan hjælpe jer med alle de juridiske aspekter, så du er sikker på, at det sker i overensstemmelse med lovgivningen. 

Testamente

En advokat kan også hjælpe dig, når du skal oprette et testamente. Det kan være lidt specielt at skulle udarbejde et testamente, og forholde sig til alle de overvejelser der følger med. Alligevel er det en virkelig god ide at oprette et testamente, hvad enten du har børn, en samlever eller bor alene. Således kan du få styr på, hvad der skal ske med den formue som du har opbygget gennem dit liv, så du kan sikre, at den går til den eller de rette personer. Hvis du ikke opretter et testamente går din formue nemlig automatisk til staten. Det er også en god ide at overveje at oprette et testamente, når du køber en bolig, sammen med en anden. Dette er særligt gældende for samlevende, der ikke er gift, fordi man ikke automatisk arver fra sin samlever, i det ulykkelige tilfælde, at den ene skulle gå bort.