3 grunde til at din næste bil skal være en elbil

# Sponsoreret

Dette er sponsoreret indhold


Du har helt sikkert hørt om elbiler og deres indtrængen på det danske og udenlandske bilmarkedet. Og selvom mange danskere, har svært ved at lægge nøglerne til benzinbil fra sig, og skifte den forurenende væske ud med el, er der mange fordele ved at vælge el frem for alternativerne. På trods af at elbiler stadig er forholdsvis nye på markedet, er elbiler nemlig fremtidens køretøjer. Læs med i denne artikel, hvor vi giver dig tre gode grunde til, at din næste bil skal være en elbil. Ønsker du at blive endnu klogere, kan du også læse mere om Elbiler & batterier

Skån miljøet

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at den første, og måske endda bedste grund til at investere i en elbil, er at den er skånsom overfor miljøet - specielt hvis vi sammenligner med benzin- og dieselbiler. Elbiler forurener ikke, og udleder ingen skadelige CO2 stoffer. Som bekendt er netop CO2 meget skadeligt for vores klima, men CO2 er også med til at skabe luftforurening, især i større byer med en høj befolkningstæthed. Ja, forestil dig en by uden luftforurening - det ville vi alle sammen kunne nyde godt af. 


Når det så er sagt, er produktionen af en elbil naturligvis også forurenende - og derfor er elbilernes klimavenlighed noget, vi vil få gavn af på længere sigt. 


Spar penge 

Ja! Du hørte rigtigt. For selvom priserne på elbiler er en smule højere end på biler, der er drevet af benzin og diesel, er der rig mulighed for at spare penge, når du kører i en elbil - du vil altså kunne spare penge på sigt. Det skyldes først og fremmest at driftsomkostningerne er lavere ved en elbil, da der naturligvis ikke er et udstødnings- eller tændrør som kan nedslides. Her er det derimod kun bremser og dæk, som kan nedslides. Samtidig er elbilerne fritaget for et par afgifter. 


Du kan køre langt i en elbil 

Du har sikkert hørt det - men det rygtes, at elbiler ikke kan køre langt på “opladningen”. Men bare i løbet af de seneste år, er bilproducenterne blevet langt klogere og dermed også stærkere på området, og derfor kan du faktisk køre ret langt på en opladning. Samtidig er vi længere fremme i teknikken inden for opladning af elbiler, og derfor kan du lade bilen op inden for kort tid.